|

Zeki Alasya uğurlandı

Türk sinemasının ‘güldüren adamı’ Zeki Alasya son yolculuğuna uğurlandı. Levent Camii'nde düzenlenen törende oyuncunun tabutuna kapanan eşi ve kızı gözyaşlarına boğuldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/05/2015 الإثنين
Güncelleme: 23:10 - 10/05/2015 الأحد
Yeni Şafak

Karaciğer hastalığı dolayısıyla tedavi gördüğü hastanede vefat eden Türk sinemasının usta oyuncusu Zeki Alasya, son yolculuğuna uğurlandı. Levent Camii'nde öğle vakti düzenlenen cenaze töreninde duygulu anlar yaşandı. Törende sanatçının eşi Jülide Atak, kızı Zeynep Alasya, eski eşi Oya Mella ile yakın dostu Metin Akpınar taziyeleri kabul etti. Sanatçının tabutuna sarılan eşi ve kızı gözyaşlarına boğuldu.


KIZI DA SAF TUTTU

Alasya'nın tabutunun üzerine daha önce giydiği Fenerbahçe forması serildi, kenarlarına üzerine “Sevgili Zeki ağabey, seni unutmayacağız”, “Sevgili Zeki Alasya güle güle” yazılı kağıtlar iliştirildi. Zeki Alasya'nın tabunun önüne bir de fotoğrafı konuldu. Alasya'nın cenazesi, kızı Zeynep Alasya'nın da saf tuttuğu cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.Cenaze törenine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadir İnanır ve Orhan Gencebay gibi isimler katıldı.



Beraber güldük beraber ağladık


Sinemada Zeki Alasya ile ayrılmaz bir ikili oluşturan tiyatro sanatçısı Metin Akpınar, en yakın dostunun cenazesinde güçlükle ayakta durabildi. Cenaze namazında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve yan yana saf tutan Akpınar'ı sanatçı dostları teselli etti. Kılıçdaroğlu, “Onunla güldük, onunla ağladık” dedi. Yapımcı Türker İnanoğlu da“Türk sineması ve tiyatrosunun gelmiş geçmiş en büyük sanatçılarından biriydi” diye konuştu.




#Zeki Alasya
#Levent Camii
#Metin Akpınar
٪d سنوات قبل