|

Zengin Arap sermayesi yatırımlar için Türkiye'de

İstanbul
00:00 - 12/06/2008 jeudi
Güncelleme: 02:19 - 12/06/2008 jeudi
Yeni Şafak
Zengin Arap sermayesi yatırımlar için Türkiye'de
Zengin Arap sermayesi yatırımlar için Türkiye'de

AK Parti hükümeti döneminde Türkiye'ye ilgisi artan Arap sermayesi, bugün başlayacak 3. Türk-Arap Ekonomi Forumu (TAF) ile yeni yatırım fırsatları için İstanbul'da biraraya geliyor. Ceylan Intercontinental Oteli'nde gerçekleştirilecek ve iki gün sürecek Forum, Arap dünyasının önde gelen medya ve organizasyon kuruluşu Al-Iktissad Wal-Aamal Group [AIWA] tarafından düzenlenecek.

Açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı foruma, Filistin Başbakanı Salam Fayyad, Suriye Başbakanı Mohammed Naji Otari, Katar Başbakanı Hamad bin Jasim bin Jabir al-Thani yanında Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Moussa ve çok sayıda yerli ve yabancı bakan katılacak. 150'ye yakın katılımı kesinleşen yabancı yatırımcı ve işadamları arasında finansçıların fazlalığı da dikkat çekiyor. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Abraaj Capital, Qinvest LLC gibi kuruluşlar yeni yatırımlar için Türk firmalarıyla görüşecek” dedi.


'Borçlu çocuklar yapacağız'

İş Bankası Genel Müdürü Özince, yatırımcılara ne önerdiği sorusunu ise şöyle yanıtladı: "Ne önerebilirim? Böyle güzel faiz... Harika. Ama çocuklara ne önereceğiz. Kitap önerdik de, böyle giderse ikincisini almaya güçleri yetmeyecek. Kumbaraya koymaya para kalmayacak. Paralar faiz bütçesine gidecek. Çocuk yapacağız. Ama ne yazık ki. Borçlu çocuklar yapacağız."



il y a 16 ans