|

Zeynep ve Süreyya okulsuz kalmadı

İsrail'in Gazze'ye saldırısından kaçan Filistin Najjar ailesinin kızları Süreyya ve Zeynep İzmir'de bir okulda eğitimlerine devam edecek. İki aydır okullarından uzak kalan çocuklar çok heyecanlıydı.

İzmir
00:00 - 10/02/2009 Salı
Güncelleme: 01:49 - 10/02/2009 Salı
Yeni Şafak
Zeynep ve Süreyya okulsuz kalmadı
Zeynep ve Süreyya okulsuz kalmadı

İsrail'in Gazze'ye saldırmasının ardından eşinin İzmir'deki ailesinin yanına yerleşen Filistinli avukat Nasır Najjar'ın kızları, eğitim öğretim yılı ikinci yarı yılının ilk gününde okula başladı. Najjar ailesinin çocuklarından 9 yaşındaki Süreyya ile 6 yaşındaki Zeynep, yeni okullarında ders başı yaptı. Konak'taki Hakimiyet-i Milliye İlköğretim Okulu'nun 4. sınıfına kaydı yapılan Süreyya ile 1. sınıfına kaydı yapılan Zeynep ilk kez dinledikleri "öğrenci andı"na şimdilik eşlik edemedi.


OKULLARINI ÇOK ÖZLEDİLER

Baba Nasır Najjar, çocukların okula başlamasının mutluluk verici olduğunu belirterek, sağlanan kolaylıklar için hükümete teşekkür etti. Çocuklarının eğitim sorununun üzerinde bir yük olduğunu kaydeden Najjar, şunları anlattı:

"Kızlarım iki aydır uzak kaldıkları okulu çok özledi. Kızlarımın ikisi de okula kayıt oldukları günden bu yana çok heyecanlı. Ders kitaplarını aldıklarından beri sürekli kitapları okuyorlar, Türkçelerini geliştirmeye çalışıyorlar.”


Erdoğan talimat vermişti

Çocukların babası Nasır Najjar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la son İzmir programında görüşmüş, kendisinden Türk vatandaşlığı ve çocuklarının eğitimi için yardım talebinde bulunmuştu. Erdoğan da İzmir Valisi Cahit Kıraç'a talimat vererek ailenin durumuyla ilgilenilmesini istemişti.



15 yıl önce