|

Zorla çalıştırılan 7 çocuk devlet korumasına alındı

Bursa'da ebeveynleri tarafından sokaklarda çalıştırıldıkları iddia edilen 7 çocuk, ailelerinden alınarak mahkeme kararıyla yurda yerleştirildi. Çocuklar, “Bir daha çalışmak bir yana sokağa bile çıkmayız” dediler

İha
00:00 - 16/08/2007 Perşembe
Güncelleme: 02:12 - 16/08/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Zorla çalıştırılan 7 çocuk devlet korumasına alınd
Zorla çalıştırılan 7 çocuk devlet korumasına alınd

Türkiye'de ilk defa Bursa'da uyarılara kulak asmayarak çocuklarını sokaklarda çalıştırmaya devam ettikleri iddia edilen 2 ailenin 7 çocuğu, Çocuk Polisi tarafından ebeveynlerinden alınarak mahkeme kararıyla sosyal hizmetler yurduna yerleştirildi. Yurtta tedbir olarak 3 ay kalmasına karar verilen çocuklar, sokakta çalışmanın suç olduğunu bilmediklerini ifade ederek, “Evimize dönmek istiyoruz” dedi. Yaşları küçük olmasına rağmen ailelerinin zoruyla sokaklarda sakız, dua ve mendil sattıkları iddia edilen 7 çocuk, devlet korumasına alındı. Küçük yaştaki çocuklarını, sokaklarda çalıştırdıkları için defalarca adli soruşturma ve para cezası kesilen 2 aile, en sonunda çocuklarından oldu. Türkiye'de ilk defa mahkeme kararıyla hakları istismar edilen çocuklara koruma kararı alındı. M. A. K. ile E. K. ve A. K. ile F. K. çiftinin çocukları olan E. K. (13), M. K. (13), R. K. (10), İ. K. (7) M. K. (13), M. K. (8) ve N. A. (13) Çocuk Polisi tarafından ailelerinden alınarak Sırameşeler'deki Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Yurdu'na teslim edildi.

BİR DAHA ÇALIŞMAYIZ

Sokakta çalışmanın suç olduğunu bilmediklerini ifade eden çocuklar ise, “Ailelerimizi çok özledik. Bir daha sokakta çalışmak bir yana dışarıya bile çıkmayacağız. Ailemizin durumu iyi olmadığı için çalışmak zorunda kalıyorduk” dedi. Yurdun ilk gününde oyuncaklarla oynayıp gitar çalan çocuklar, şarkılar söylenerek eğlendi. Mahkeme tedbir kararını 3 ay sonra gözden geçirecek. Duruma göre çocukları, ailelerine ya da yurda geri teslim edecek.

17 yıl önce