|

Sıfır arabalarda kampanyalar başladı | Arabalarda indirimler olacak mı?

Dolardaki yükseliş, çip krizi ve Fırsatçılar tarafından fahiş fiyat artışları derken son üç yılda otomobil fiyatları uçuşa geçti. Ticaret Bakanlığı'nın attığı adımlar neticesinde ikinci el araç fiyatlarındaki şişirme fiyatlarda balon patladı. Enflasyonla mücadele kapsamında krediye erişimde yaşanan zorluklar araç fiyatlarının geri çekilmesinde önemli rol oynadı. Otomobil firmaları resmen vatandaşı çekebilmek için cazip kampanyalar yaparak yarışa girdi. Bazı markalar 250 bin TL indirim ve faizsiz kredi imkanı sunuyor. Peki hangi araçlarda indirim var? İşte marka marka araç indirim kampanyası listesi.

11:32 - 8/10/2023 Pazar
Güncelleme: 11:33 - 8/10/2023 Pazar
Yeni Şafak
Sıfır araba fiyatları hangi modellerde indirim var?
Sıfır araba fiyatları hangi modellerde indirim var?

Yılın ilk yarısında aşırı talep sebebiyle tüketiciler araç bulmakta zorlandı, ikinci el piyasasında da satışlar beklenenin çok üstünde gerçekleşti. Sıfır araç bulamayan tüketiciler, ikinci el araçlara yöneldi.

Ancak ikinci el fiyatlarının sıfır araç fiyatlarının üzerine çıkması büyük tepki çekmişti. Yaşanan gelişmeleri yakından takip eden Ticaret Bakanlığı'nın aldığı tedbirler sonucu ikinci el piyasasındaki aşırı yüksek fiyatlar dengeye oturdu. Otomotivin yatırım aracı olarak görülme cazibesini kaybetmesinin ardından, gerçek alıcılar ile otomotiv markaları baş başa kaldı.

Son gelişmelerin ardından, birçok otomotiv markası da kredi, takas desteği ve nakit indirim gibi kampanyalara başladı.

Araç satışlarında indirim ve takas kampanyaları başladı mı?

Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel ise otomotivde indirim ve takas kampanyalarının başladığını belirterek "Birçok marka indirim ve takas kampanyalarına geçen ay başladı. Bence bunun devam edip etmeyeceği arz talep dengesiyle alakalı. Arz, talebi fazlasıyla karşılamaya başladığında ve markaların elinde stoklar yavaş yavaş çoğaldığında bunları satabilmek için birtakım kampanya yapacaklarını düşünüyorum. Biz de Tucson modelimizde bir kampanya yaptık ve önümüzdeki ay da farklı kampanyalar yapabiliriz." dedi.

Toyota'nın hangi modellerinde indirim kampanyası var?

Buna göre, Toyota, yeni araç sahibi olmak isteyenlere ekim ayı boyunca fırsatlar başlattı. Kampanya kapsamında Corolla Sedan, 180 bin liraya varan indirimle birlikte 1 milyon 2 bin 800 liradan başlayan fiyatlarla sunulurken, indirim kampanyasını tercih etmeyenler için 250 bin liraya, 12 ay vade ve yüzde 0 faizli kredi fırsatı bulunuyor.

Toyota Corolla Cross Hybrid, Yaris Cross, Hilux ve Toyota C-HR modellerine de yüzde 0 faiz avantajlarıyla veya nakit indirimleriyle ulaşmak mümkün oluyor.

Nissan hangi modellerinde indirim kampanyası yapıyor?

Nissan da Cumhuriyetin 100. yılının kutlandığı ekim ayında otomobil sahibi olmak isteyenlere onlarca fırsatı özel kampanya seçenekleri ile sunuyor. Nissan Qashqai'nin hafif hibrit Designpack versiyonu ekim ayı kampanyasında 125 bin lira ekstra fiyat avantajı ve bireysel müşterilere özel 125 bin lira 12 ay yüzde 0 faiz kredi imkanı bir arada sunuluyor.

Nissan Qashqai'nin diğer hafif hibrit versiyonları ise ya 125 bin lira fiyat desteği ya da 75 bin lira destek ve 125 bin lira 12 ay yüzde 0 faiz seçenekleriyle kampanyadaki yerini alıyor.

Türkiye'de "Yılın Otomobili Nissan X-Trail"de 125 bin liralık fiyat avantajı, Nissan Juke'ta 100 bin lira fiyat desteği veya 12 ay yüzde 0 faiz imkanı sağlanıyor.

Citroen modellerinde indirim var mı?

Opel de ekimde binek ve hafif ticari araç modellerinde uygun satın alma koşulları sağlayan markalardan oldu. Yeni Opel Astra, 1.2 litrelik benzinli motora sahip 6 ileri manuel şanzımanlı Editon donanımında 200 bin lira için 12 ay vade ve yüzde 0,99 faizli kredi, 1.2 litrelik benzinli motora sahip 8 ileri otomatik şanzımanlı Edition donanımı ve 1.5 litrelik dizel motora sahip 8 ileri otomatik şanzımanlı Edition donanımındaysa 250 bin lira için 12 ay vade ve yüzde 0,99 faizli kredi, Elegance ve GS donanımlarında ise 300 bin lira için 12 ay vade ve yüzde 0,99 faizli kredi imkanıyla 1 milyon 239 bin 900 liradan başlayan fiyatlarla yeni sahiplerini bekliyor.

Ayrıca otomatik şanzımana sahip benzinli Astra modellerinde nakit alımlarda geçerli, 124 bin 900 liraya kadar indirim ayrıcalıkları sunuluyor. Elektrikli Opel modellerinde ekim ayına özel ayrıcalıklar bulunuyor.

Türkiye'de sevilen markalardan Citroen ekim ayında özel kredi ve takas imkanlarıyla yeni bir araç almak isteyenlere seçenekler sunuyor. Otomobil ve hafif ticari ürün yelpazesine yönelik kredi seçenekleri ve PSA Finans avantajıyla Citroen, ay boyunca müşterilerini showroomlarına bekliyor. Citroen C3 modeli 150 bin lira için 12 ay vade ve yüzde 1,99 faizli kredi ile satışa sunuluyor.

Bir diğer Fransız markası ​​​​​​​Peugeot da ekim ayında binek otomobil yelpazesi ve hafif ticari araç modelleri için çok özel kredi ve takas desteği sunuyor. Ekim boyunca sürecek kampanyalar kapsamında yeni SUV 2008, SUV 3008, SUV 5008, 208, 308, yeni 408, yeni 508 ve hafif ticari araç modellerinde uygun faiz oranlı kredi ve takas desteği fırsatları sağlanıyor.

DS Automobiles de ekim ayına özel düşük faizli kredi ve takas kampanyası düzenliyor.

Ford, Kia, Fiat modellerinde indirim var mı?

Ford, Fiesta, Focus
ve diğer binek modellerinde 300.000 TL, 12 ay vade ve yüzde 1,99 faiz fırsatı sunarken, Renault ve Peugeot da kendi kampanyalarıyla otomobil severlerin karşısına çıkıyor.

Kia, Picanto, Stonic, Ceed SW ve diğer modellerinde 12 ay vadeyle yüzde 3,29 faiz imkanı sunuyor. Kia Sportage modeli de bu cazip faiz oranıyla dikkat çekiyor.

Fiat, Türkiye'nin önde gelen ticari araç markalarından biri olarak, otomobil almak isteyenler için çekici bir fırsat sunuyor.

Fiat Fiorino Combi
İçin Özel Eylül İndirimi Fiat, Fiorino Combi modelini almak isteyenlere özel bir teklif sunuyor. Bu özel kampanya kapsamında benzinli motor seçeneği ile Fiorino Combi'nin fiyatı 563.900 TL olarak belirleniyor. Ancak Eylül ayı boyunca bu aracı satın alacak olanlar için 15.000 TL'lik özel bir indirim uygulanıyor. Bu indirim sayesinde Fiat Fiorino Combi'nin fiyatı yalnızca 548.900 TL'ye düşüyor.

Volkswagen'in hangi modellerinde indirim var?

Volkswagen Ticari Araç ise ekim ayında California ve Grand California modellerine sınırlı sayıda araç için fiyat avantajları sunuyor.

Sınırlı sayıdaki araç için ve ekim ayı süresince geçerli olan kampanyada, 2.0 TDI 204 PS DSG California Ocean'ın fiyatı 3 milyon 150 bin liradan başlıyor, aynı modelin 4Motion seçeneği ise 3 milyon 250 bin liradan başlayan fiyatla satışa sunuluyor.

Kampanya kapsamında otomatik şanzımanlı 2.0 TDI 177 PS 4Motion Grand California modelinin kampanyalı anahtar teslim fiyatı ise 3 milyon 500 bin liradan başlıyor.

Kampanya süresince modellerin renk opsiyonlarında da özel fiyat fırsatları sunuluyor. Metalik renk farkı California için 27 bin 500 lira, Grand California için 55 bin lira, çift renk opsiyonu ise her iki modelde 120 bin lira olarak belirlendi.

Öte yandan, ​​​​​​​Türkiye otomotiv pazarında satışların yoğunlaşan kampanyaların da desteğiyle yıl sonunda 1 milyonu aşması bekleniyor.



#Nissan
#Ford
#Kia
#Fiat
#Toyota
#sıfır araç fiyatları
7 ay önce