|

İsrail’in Gazze'deki hastane katliamına ünlü isimlerden tepki yağdı: İnsanın geleceği en aşağılık nokta!

İşgalci İsrail dünyada eşi benzeri görülmemiş bir vahşete imza atarak dün akşam Gazze'deki Baptist Hastanesi’ni (Al Ahli Arab Hastanesi) bombaladı. Hastane saldırısına tepkiler çığ gibi büyürken sosyal medya hesaplarında paylaşım yapan ünlüler, İsrail'e adeta ateş püskürdü. Kim hangi ünlü İsrail’in katliamı için ne dedi, ne söyledi?

09:33 - 18/10/2023 Çarşamba
Güncelleme: 12:44 - 18/10/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
Sosyal medya hesaplarında paylaşım yapan ünlüler, İsrail'e ateş püskürdü.
Sosyal medya hesaplarında paylaşım yapan ünlüler, İsrail'e ateş püskürdü.

İsrail-Hamas savaşın tüm şiddetiyle devam ediyor. Dün akşam saatlerinde İsrail güçleri, Gazze'de içinde binlerce sivilin bulunduğu bir hastaneyi hedef aldı. Gazze Sağlık Bakanlığı, hava saldırısında en az 500 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Ölü sayısının bini aşabileceği ifade edilirken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıyı "savaş suçu" olarak nitelendirdi. İsrail'in Gazze'de yüzlerce kişinin ölümüne neden olduğu hastane saldırısına birçok sanatçı sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesaplarında paylaşım yapan ünlüler, İsrail'e adeta ateş püskürdü.

'Neyi bekliyoruz'

Oyuncu Sinan Albayrak, Instagram hesabından yaptığı yayında sanatçıların Filistinlilerin yaşadıklarına sessiz kaldığını belirterek, "Neyi bekliyoruz. İstanbul ayağa kalkmadığı sürece dünya ayağa kalkmaz. Hiç kimse ses çıkarmıyor. Neyin korkusunu yaşıyoruz. Gazze yanındayız, Filistin yanındayız. Bu bizim meselemiz" dedi.

'Bütün dünyanın bu katliama karşı koyması şarttır'

Oktay Kaynarca, paylaşımında "Bütün dünyanın bu katliama karşı koyması şarttır. Acil barış inşa edilmelidir." çağrısında bulundu.

'Bu zalimlik acilen son bulmalı'

Sinem Kobal: Savaşın her türlüsünü kınıyoruz! Hele ki bu yapılanlar, bu zalimlik acilen son bulmalı.

'Lanet olsun'

Komedyen
Şahan Gökbakar
, "Günahsız çocukların, kadınların ve hastaların olduğu bir hastaneyi bombalamak... Dünyanın gözünün önünde yaşanan bu katliamın durdurulması gerekli. Çok üzücü ve kahredici! Lanet olsun." diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

'Bu bir soykırım'

Bergüzar Korel
, "Romantik savaş karşıtı paylaşımlarının çok ötesinde bir halk yok ediliyor. Çocuklar öldürülüyor! Bu bir savaş değil görmüyor musunuz? Bu bir soykırım." ifadelerini kullandı.

'Faşist canavar Netanyahu'nun kabinesini indirin'

Oyuncu
Emre Kınay
, sözün bittiğini ve insanlığın öldüğünü söyleyerek, "İsrail hükümeti bu vahşetten sonra meşru müdafaa tezi ile ilgili cümle kuramaz. İsrail'in sağ duyulu insanları vardır elbet. O faşist canavar Netanyahu'nun kabinesini indirin. Yoksa kendinizle beraber dünyanın da yanmasına sebep olacaksınız. Sivillere saldırıları durdurun." açıklamasını yaptı.

'Tarih bu insanlık suçunu unutmayacak'

Ezgi Mola
, "Hastane vurmak, çocukları katletmek! Tarih bu insanlık suçunu unutmayacak." dedi.

'Sivillere yapılan saldırı bir an önce durmalı'

Engin Altan Düzyatan
, "Dil, din, ırk fark etmeksizin masum insanların hayatını kaybetmesi kabul edilemez. Sivillere yapılan saldırı bir an önce durmalı. Barış hep öncelik olmalıdır. Savaşa hayır." açıklamasını paylaştı.

'Görüntülere yürek dayanmıyor'

Burak Özçivit
, "Savaşa Hayır" etiketiyle, "Hastaneyi vurmanın hiçbir açıklaması olamaz. Bu çağda bu nasıl olabilir? Görüntülere yürek dayanmıyor." ifadelerini kullandı.

'Bu insanlığa sığmaz'

Fahriye Evcen paylaşımında "Savaşın her yolunu kınıyoruz fakat hastane bombalamak gelinen son noktadır. Bu insanlığa sığmaz" cümlelerine yer verdi.

'İnsanın geleceği en aşağılık nokta'

Oyuncu Cem Uçan, "Özgür Filistin" ve "Terörist İsrail" etiketleriyle paylaşımında, "Bu savaş falan değil. Bu bir şerefsizlik, namussuzluk. İnsanın geleceği en aşağılık nokta. Bu bir soykırım. Allah bu dünyada yanınıza bırakmasın İsrail. İnşallah kendi kanınızda boğulun." ifadelerini kaydetti.

Hadise:
Bu bir savaş değil. Sivilleri öldürmek, hastaneleri vurmak bir savaş suçudur. Katliamdır!
Burcu Özberk:
Allah masumların yanında olsun. Bu korkunç günler artık bitsin!
Serenay Sarıkaya:
Bu akıl almaz vahşet nasıl durdurulacak!!! Bu insanlık dışı kıyıma nasıl son verilecek! Yeter!!!
Tolgahan Sayışman:
Korkunç! Görüntüler korkunç! Ne yazacağımızı, ne söyleyeceğimizi bilemiyoruz. Allah tüm masumları, tüm çocukları ve sivilleri korusun. Lütfen bir mucize gerçekleşsin ve bu yaşananlar son bulsun. Amin.
Pınar Deniz:
Bakamıyorum! Kalbim acıyor, bakamıyorum. Elden hiçbir şeyin gelmemesi korkunç hissettiriyor. Dünya bu zulme neden susuyor?
İlker Kaleli:
Hastane bombalamak dünyanın her yerinde kahpelik, her milletinde alçaklıktır. Savunmayla ilgisi yoktur. Hiçbir savaşın, hiç bir davanın, masum ve savunmasız insanların öldürülmesine haklı bir gerekçesi olamaz.

#Gazze
#israil
#ünlüler
7 ay önce