|

1 saat kalbi durmuştu, hayata geri döndü

İstanbul'un Sultanbeyli ilçesindeki Saygı Hastanesi'nde yaşanan bir olay dikkatleri çekti. Kalbi bir anda duran ve hastaneye yetiştirilen hasta, 1 saat boyunca hayata döndürülemedi. Doktorların vefat bildirimi yapacağı anlardaysa mucizevi bir olay yaşandı ve 31 yaşındaki Kader Dağaşan olumlu tepki vermeye başladı.

Yeni Şafak
09:42 - 17/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 06:58 - 17/11/2016 Perşembe
Diğer
Tedavinin ardından sağlıklı bir şekilde taburcu edilen hasta ile hastane ekibi hatıra fotoğrafı çektirdi.
Tedavinin ardından sağlıklı bir şekilde taburcu edilen hasta ile hastane ekibi hatıra fotoğrafı çektirdi.

İstanbul, Sultanbeyli'de, oturan 31 yaşında iki çocuk annesi ve Kader Dağaşan'ın kalbi bir anda durdu. Bilinen her hangi bir rahatsızlığı olmayan Dağaşan'ın yakınları öldü sandı. Son bir umutla Sultanbeyi Özel Saygı Hastanesi'ne getirilen Kader doktorların yoğun çabasıyla hayata geri döndü.



Bu tür vakalarda hastaneye geliş süresi, müdahalesiz geçen zaman ve doğru müdahalenin hayati önemi olduğunu söyleyen Dr. Orhan Akman, "Hastamızda kalıcı hasar olmaması da ayrı bir mucize" dedi.



20 gün önce kızını okula göndermek üzereyken aniden yere yığılan anneyi, küçük kızı kurtardı. Ağlayarak yakınlarını arayan ve annesine bir şey olduğunu söyleyen küçük kız şimdi çok mutlu. Hiç hareket etmeyen solunum ve nabız alınamayan Dağaşan'ın kalbi durduktan 15 dakika sonra son bir umutla hastaneye yetiştirildi.



  1. Vefatı bildirilecekti
  2. En yakın hastaneye gelen Dağaşan için tüm doktorlar seferber oldu. Dr. Orhan Akman, "30 dakika boyunca hiç cevap almadan hastamıza müdahale ettik. Tam hasta yakınlarına vefat bildirecekken, hastadan küçük tepkiler almaya başladık. Ekip olarak müdahaleye devam kararı aldık. Hastamız hastaneye gelişinden 45 dakika sonra hayata döndü" dedi.

Taburcu oldu

Hastada kalıcı hasar olmaması için soğutma yapıldığını söyleyen Dr. Akman, "Hastamız bazı bulgular ve müdahale süresi değerlendirildiğinde nörolojik olarak hasar almış gibi görünmekteydi. Tedavinin bir parçası olarak hastamızın vücudu ve beyni 3 gün boyunca soğutuldu. İlk 9 gün hiç cevap alınamayan hastada sonraki süreçte kademeli olarak cevap alınmaya başlandı. 3 haftadır hastanede tedavi altında olan Kader Dağeşen bugün taburcu olarak evine ve ailesine kavuştu" dedi.



Araştırmalar sürüyor

Dr. Orhan Akman, "Hastamızın takip süreçleri devam ediyor. Nörolojik olarak ve iç organlarda bu vakalarda kalıcı hasarlar bekleriz ancak Kader Hanım'da şu an için bir hasar söz konusu değil. Fizik tedavi süreci devam edecek. Ani kalp durmasının neden kaynaklandığını da araştırıyoruz" şeklinde bilgi verdi.









#Sultanbeyi Özel Saygı Hastanesi
#Sağlık
#Kalp krizi
7 yıl önce