|

12 milyonun katili: Hava kirliliği

Dünya Sağlık Örgütü, 2012 yılında dünyada 12.6 milyon kişinin çevresel faktörlere bağlı olarak yaşamını yitirdiğini açıkladı. Çevresel faktörlere bağlı ölümler en fazla Güneybatı Asya’da yaşanıyor

Yeni Şafak
16:35 - 18/03/2016 Cuma
Güncelleme: 14:35 - 18/03/2016 Cuma
Diğer

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) 2012 yılı raporu yayımlandı. Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Margaret Chan, “Eğer ülkeler, insanların sağlıklı çevre koşullarında yaşam ve çalışma hakları için harekete geçmezse, milyonlar hasta olmaya ve erken yaşta ölmeye devam edecektir” diye konuştu. Raporda, birçok ölümün yoksulluk ve hızlı gelişen kentleşmeye bağlı olduğuna işaret edilerek, hızlı kentleşmenin hava kirliliğini artırdığı vurgulandı.



Habertürk'ün haberine göre hava kalitesi sorununun çok sayıda orta ve alt sınıf şehirlerde görüldüğü kaydedilen raporda, Çin, Hindistan, Güney Batı Asya ülkeleri ve Pasifik bölgesinde endüstriyel gelişmenin hava kirliliğini artırdığı belirtildi. Bu durumun hastalıkları tetiklediği ve ölümleri artırdığı vurgulandı. Söz konusu bölgelerde kentleşme ve araç sahipliğinin artmasının çevreyi olumsuz etkilediği, bunun da milyonlarca insanın ölümüne neden olduğu kaydedildi.

#DSÖ
8 yıl önce