|

1.8 milyonluk tabloya alıcı çıkmadı

​Atika Müzayede ve Sanat Galerisi'nce 1.8 milyon TL'ye satışa sunulan ünlü İtalyan ressam Ilario Spolverini'nin İstanbul'un fethini anlatan iki tablosuna alıcı çıkmadı.

Yeni Şafak
12:45 - 5/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 12:53 - 5/12/2016 Pazartesi
Diğer

Özel koleksiyonlar ve nadide Osmanlı eserlerinin satışları ile bilinen Atika Müzayede, dün Grand Hyatt Otel'de '21. Asar-ı Atika Müzayedesi' düzenledi. Müzayedede galerinin kurucusu ve sahibi Can Önen tarafından toplanan özel koleksiyonlar yer aldı. Osmanlı sanatının çok önemli eserlerinin yanı sıra Osman Hamdi Bey'e ait resimler, Sultan 2. Abdülhamid Han'a ait kişisel kullanım eşyaları, İtalyan Barok dönem sanatçılarından Ilario Spolverini çift İstanbul'un fethi tablosu, İbrahim Çallı ya ait yağlı boya tablo, Kont Amedeou Preziosi gibi ressamların eserleri satışa sunuldu.



Spolverini'ye alıcı yok


Sabah'ta yer alan habere göre; Osmanlı dönemine ait 14 ayar altın üzerine pırlanta ve yakut taşlardan işlemeli olan Murassa Sultani zarf 59 bin lira'ya, Osman Hamdi Bey karakalem eserlerinin dördü 49 bin liraya, Sultan 2. Abdulhamid Han insiyalli cüzdanı 9 bin liraya satıldı. Müzayedenin en önemli parçası İstanbul'un fethini 2 ayrı tablo ile resmeden ünlü İtalyan ressam Ilario Spolverini'nin eserleri, 1.8 milyon liradan satışa çıktı ancak alıcı bulamadı.








#Resim
#Spolverini
7 yıl önce