|

2020 umre ziyaretleri ne zaman başlayacak?

Umre ziyaretlerinin başlayacağı tarih artık belli oldu. Suudi Arabistan aldığı kararla ziyaretleri yeniden başlatıyor. Müslümanlar, 2020 umre ziyaretlerinin ne zaman başlayacağını merak ediyor. Peki 2020 umre ziyaretleri ne zaman başlayacak?

10:00 - 24/09/2020 Thursday
Güncelleme: 09:59 - 24/09/2020 Thursday
Yeni Şafak
Kabe
Kabe

Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl hac ibadeti ve umre ziyaretleri kapatılmıştı. Suudi Arabistan yetkililerinden yapılan açıklamada, 2020 umre ziyaretinin 1 Kasım'dan itibaren yurt içi ile yurt dışından açılacağı duyuruldu. Umre ziyareti ilk olarak Suudi Arabistan için açılacak.

ÇOK TEHLİKLEİ DURUMU OLMAYANLAR GİREBİLECEK

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, günde 20 bin kişinin umre ziyaretini gerçekleştirebileceği ve Kabe'deki camilerde de 60 bin kişinin ibadetlerini yapabileceği açıklandı.

Bakanlık, açıklanan kapasitelere göre ve koronavirüse karşı sıkı tedbirleri altında Mekke'deki Mescid-i Haram ile Medine'deki Mescid-i Nebevi yerli ziyaretçilerin yanı sıra yurt dışından gelenler için açık olacağını bildirdi. Bakanlık ülkeye yalnızca salgın durumu çok tehlikeli olmayan ülkelerden gelenlerin girebileceklerini vurguladı.

MART AYINDA DURDURULMUŞTU

Suudi Arabistan, 4 Mart 2020 tarihinde koronavirüs nedeniyle vatandaşlarının ve ülkede ikamet edenlerin umre ziyaretlerini geçici olarak durdurmuştu.



#Umre
#Ziyaret
4 years ago