|

250 keklik doğaya salındı

Denizli İl Özel İdaresi'nin "keklik üretim projesi" kapsamında Sarayköy Kara Avcılar ve Atıcılar Derneği'ne verdiği destekle yetiştirilen 250 keklik doğaya salındı.

Aa
00:00 - 17/07/2013 Çarşamba
Güncelleme: 17:51 - 17/07/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
250 keklik doğaya salındı
250 keklik doğaya salındı

Denizli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, kekliklerin Yeşilyurt köyü kırsalında doğaya bırakılması sırasında yaptığı konuşmada, doğada bilinçsiz avlanma ve tarımsal ilaçlama gibi nedenlerden dolayı keklik popülasyonunda azalma olduğunu belirtti.

İl Özel idaresi olarak, Sarayköy Kara Avcılar ve Atıcılar Derneği'nin keklik yetiştirme projesine destek verdiklerini ifade eden Oklu, "Sarayköy Orman İşletme deposunun bulunduğu alanda kurulan keklik üretim merkezine yem, kuluçka makinesi ve kafes desteği verdik. Dernek üyeleri ise yavru üretimi ve yetiştirilmesini üstlendiler. Devlet vatandaş işbirliğinde güzel bir proje oluştu" dedi.

Kekliğin Anadolu'nun simgesi bir kuş olduğunu söyleyen Oklu, 3 ay içerisinde yetişecek 250 kekliğin de doğaya salınacağını, hedeflerinin yılda bin keklik üretmek olduğunu söyledi.

Sarayköy Kara Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Mustafa Altınok da, doğanın dengesini korumada kekliğin önemini bildiklerini belirterek, "Önümüzdeki yıl daha fazla keklik üretmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bölgede uygulayacağımız 3 yıllık avlanma yasağı ile kekliklerin doğada çoğalmasını sağlayacağız" diye konuştu.

11 yıl önce