|

3 yaşında aniden öldü

3 yaşındaki Bryan-Andrew Lock ani bebek sendromundan hayatını kaybetti. Genelde ilk altı ayda görülen ani bebek ölümü sendromu, prematüre ve erkek bebeklerde daha sık görülüyor. Sağlıklı gözüken bebeğin aniden ölmesi ailesini şaşkınlığa uğratırken, Bryan'ın son sözü annesine söylediği "İyi geceler, seni seviyorum" oldu.

Yeni Şafak
11:13 - 25/08/2016 Thursday
Güncelleme: 08:15 - 25/08/2016 Thursday
Diğer
3 yaşında olan ve aniden ölen bebek tüm aileyi yasa boğdu.
3 yaşında olan ve aniden ölen bebek tüm aileyi yasa boğdu.

Bryan'ın kabakulak olduğundan şüphelenen anne, en küçük oğluna bulaşmaması için Bryan ve 2 yaşındaki kardeşi Austin'i büyükannelerine bırakmıştı. Annesine kendini iyi hissetmediğini söyleyen Bryan, o gece son defa annesine 'İyi geceler' dileyebildi. Her gün kardeşinden erken kalkan Bryan, ertesi sabah uyanmayınca evdekilerin dikkatini çekti. Bryan'a bakmaya gelen büyükanne ve büyükbaba çocuğun hayatta olmadığının farkına vardı. Gösterdikleri tüm çabalara rağmen Bryan kurtulamadı.

Jasmine Shortland isimli anne 3 yaşındaki oğlunu ani bebek ölümü sendromundan kaybetti.

Sağlıklı gözüken bebeğin beklenmedik ve sebepsiz ölümü ani bebek ölümü sendromu olarak adlandırılıyor. Ani bebek ölümleri genellikle ilk 6 ayda gerçekleşiyor. Bryan yaşındaki bebeklerde görülmesi daha da beklenmedik.


Premature bebekler ve düşük kiloyla doğan bebeklerin ani bebek ölümü sendromuna yakalanma riski daha yüksek. Erkek bebeklerde de daha sık görülüyor.

Uyumadan önce annesiyle telefonda konuşan Bryan'ın son sözleri "İyi geceler, seni seviyorum." oldu. 23 yaşındaki anne, anne babaların yaşayabileceği en büyük kabusu yaşadığını, ancak diğer 2 çocuğu ve 20 yaşındaki eşi için ayakta durmak zorunda olduğunu söyledi.


#Bryan-Andrew Lock
#Ani bebek ölümü
#Ölüm
8 years ago