|

37 yıl sonra dostça kucaklaşma

Kıbrıs Barış Harekatı için gittiği Lefkoşa'da esir düşen 10 Türk gazeteciden biri olan Mete Akyol, geçen sene bir beglesel çekimi için ilk kez telefonda görüştüğü Rum subayı Takis Çagaris ile 37 yıl sonra İstanbul'da biraraya geldi.

Aa
00:00 - 24/01/2011 Pazartesi
Güncelleme: 23:43 - 23/01/2011 Pazar
Yeni Şafak
37 yıl sonra dostça kucaklaşma
37 yıl sonra dostça kucaklaşma

Kıbrıs Barış Harekatı'nın ikinci bölümünü yerinde incelemek ve haber yapmak için Türkiye'den yola çıkan ve Lefkoşa Haspolat yakınlarında esir düşen 10 Türk gazeteciden biri olan Mete Akyol ile onları tutulacakları yere götürmekle görevli olan Rum subayı Takis Çagaris, 37 yıl sonra İstanbul'da dostça kucaklaştılar.

THY'ye ait uçakla Atina üzerinden İstanbul'a eşi Rozita ile birlikte gelen Takis Çagaris'i, Atatürk Havalimanı'nda Mete Akyol ve eşi Gülçin Akyol çiçekle karşılaştı. Birbirleriyle hasretle kucaklaşan Akyol ve Çagaris, 37 yıl öncesine dönerek anıları tekrar yaşadılar. Akyol, “Çagaris'in şahsında bir düşman subayını değil dost tanıdım' dedi. Savaş koşullarında tanıştığı Çagaris ile 2010 yılı Ağustos ayından bu yana bir belgesel çekimleri için telefonda konuşmaya başladıklarını belirten Akyol, “37 yıl önceki dostluğu telefonla yeşerttik, şimdi de kavuşmanın mutluluğunu, heyecanını duyuyorum' dedi. Akyol, Çagaris ile savaşta bile çok medeni bir ilişki kurduklarını ve Çagaris'in birçok olayda hayatlarını kurtardığını anlattı.

SEN BİZİM KAHRAMANIMIZSIN

Takis Çagaris ise “Sen bizim ailemizin kahramanımızsınız” diye karşılayan ve kendisine teşekkür eden Akyol'un eşi Gülçin Akyol'a, “Ben bir askerdim; ama bu öldüren demek değildir. Aynı zamanda kurtaran demektir. Ben ikinci bölümünü uyguladım” diye konuştu.



13 yıl önce