|

40 yıllık labirent

Tasarımcı Bülent Erkmen’in 40 yıldır tasarladığı kitap kapakları, oyun afişleri Akbank Sanat’ta düzenlenen “Remix” sergisinde ziyarete açıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:09 - 21/04/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Sergi 31 Mayıs’a kadar Akbank Sanat’ta gezilebilir.
Sergi 31 Mayıs’a kadar Akbank Sanat’ta gezilebilir.

Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Saatleri Ayarlama Enstitüsü” romanı, 19. İstanbul Tiyatro Festivali, Arrendento Mimarlık Dergisi’nin sayıları, onlar tiyatro ve sanat fuarı afişi… Tasarımcı Bülent Erkmen’in 40 yıla yayılan tasarım serüveni Akbank Sanat’ta izleyiciyle buluşuyor. Sanatçının 1970’lerin sonundan başlayarak bugüne ulaşan üretimine odaklanan “Remix” sergisi Türkiye’nin sosyal ve kültürel üretiminin ipuçlarını veriyor denebilir.


400’DEN FAZLA İŞİ VAR

Akbank Sanat’ın iki katına yayılan sergi labirentlerden oluşuyor. Labirentlerin arasında kaybolan izleyiciler her köşede Erkmen’in bir tasarımına tanık oluyor. Sanatçının grafik tasarımın tüm alanlarında ürettiği ve sergide yer bulan 400’den fazla iş sanatın hemen her alanına açılan bir üretim fabrikası niteliğinde. “Tasarım her şeyden önce bir yapı kurma sanatıdır” diyen Erkmen bu işlerini remix’leyerek seyirciye sunuyor. Tiyatro, edebiyat ve film dünyasından görsellerin yanı sıra eşarp, gömlek, takı, çini, halı gibi üç boyutlu nesne tasarımları ve özel projelere de rastlamak mümkün.

#Labirent
#Remix
6 yıl önce
default-profile-img