|

5 bin yıllık oyuncak hikayesi

Yazar ve şair Sunay Akın'ın özel koleksiyonundan oluşan dünyanın çeşitli ülkelerinden toplanan ve farklı kültürleri simgeleyen antika oyuncaklara ev sahipliği sergisi '5000 Yıllık Hikaye – Oyuncak Sergisi' Mall Of İstanbul'daki MOİ Sanat'ta ziyarete açıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/02/2016 Pazar
Güncelleme: 20:15 - 6/02/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Küratörlüğünü Akın'ın yaptığı sergi antik çağlardan günümüze kadar oyuncakların 5 bin yıllık tarihini ziyaretçilerine aktarıyor. Akın'ın 20 yılda 40 farklı ülkenin antikacılarını dolaşarak oluşturduğu, 4 bin parçalık koleksiyonunda daha önce hiçbir yerde sergilenmemiş parçalardan oluşan sergi, oyuncak tarihinin gelişiminin kronolojik bir sıralamayla verilmesi de Türkiye'de bir ilk. Ziyaretçilere farklı duygular yaşatacak sergi, 24 Nisan'a kadar açık kalacak.



ZAMAN MAKİNESİNDE YOLCULUK


Ziyaretçiler, gezerken kendilerini bir zaman makinasında hissederek çocukluklarına doğru yola çıkacaklar ve birbirlerine kendi dönemlerini anlatmanın keyfini çıkaracaklar. Zaman zaman 'bundan bende de vardı' dedirterek nostalji yaşatacak müzedekioyuncaklar arasında ilk ayı oyuncağı Teddy'den, Fatoş Bebek'e, tarihte yapılan ilk tren ve gemi oyuncaklarından el yapımı oyuncaklara, bebek evlerinden uzay temalı oyuncaklara ve oyuncak müzik enstrümanlarına kadar bir çok antika değerli eser yer alıyor. Geniş bir tarih yelpazesinden beslenen oyuncakların her biri yapıldıkları dönemin izlerini taşıyor ve medeniyet tarihini oyunla anlatıyor. Projede interaktif sergiler, özel kurgulanmış sesli tur istasyonları, oyun ve masal atölyeleri ile çocuklar ve yetişkinler serüven dolu dakikalar geçirecek. MOİ Sanat'taki Oyuncak Sergisi hakkında detaylı bilgi www.oyuncaksergisi.com adresinde.


#Sunay Akın
#5000 Yıllık Hikaye – Oyuncak Sergisi
#MOİ Sanat
8 yıl önce