|

5 yaşındaki çocuk annesinin hayatını kurtardı

Fransa’nın başkenti Paris’te 5 yaşındaki bir çocuğun annesinin baygınlık geçirmesi üzerine acil servisi arayıp yardım talep etmesi takdir topladı. Telefonda annesini kendini kötü hissedip düştüğünü dile getiren çocuk adresini ve annesinin bilgilerini kusursuz bir şekilde verdi.

Yeni Şafak
20:25 - 20/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 21:12 - 20/09/2018 Perşembe
IHA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Fransa’nın başkentinde annesi baygınlık geçiren 5 yaşında bir çocuk acil servisi arayıp yardım istedi. Küçük çocuğun davranışı yetkililerce örnek davranış olarak sosyal medyada paylaşıldı.

Fransa’nın başkenti Paris’te 5 yaşındaki bir çocuğun annesinin baygınlık geçirmesi üzerine acil servisi arayıp yardım talep etmesi takdir topladı.
T
elefonda annesini kendini kötü hissedip düştüğünü dile getiren çocuk adresini ve annesinin bilgilerini kusursuz bir şekilde verdi.

"Ben kız değilim erkeğim"

  • Küçük çocuğun ses kayıtlarındaki bazı sözleri ise dinleyenleri duygulandırdı. Arayanın kız çocuğu olduğunu sanan ve öyle hitap eden yetkiliye tepki gösteren küçük çocuğun “
    Ben kız değilim, erkeğim
    ” dediği duyuldu.

"O kadar gücüm yok"

Anneni sırt üstü çevirebilir misin
” diye soran yetkiliye ise, “
O kadar gücüm yok
” cevabı veren küçük çocuk detaylı olarak annesinin nasıl bayıldığını yetkililere anlattı.
  • Çocuğun verdiği bilgiler sayesinde acil servis yetkililerinin eve ulaşıp anneye müdahale ettiği ve
    annenin durumunun iyi olduğu bildirildi
    .

Öte yandan Paris itfaiye ve acil ekibi yaptıkları paylaşımda küçük çocuklara acil hattının kullanımının öğretilmesinin önemine değindi.

#Paris
#Küçük Çocuk
#Acil Servis
6 yıl önce