|

62 yıl sonra kana kana su içti

Çanakkale’de 62 yıldır böbrek yetmezliği yaşayan Doğan Volkan Suda, yapılan organ nakliyle sağlığına kavuştu. Suda, "Su içmek çok büyük bir mutluluk. Hep kısıtlandık. Esaret bitti” dedi.

Yeni Şafak
10:46 - 30/12/2018 Pazar
Güncelleme: 10:50 - 30/12/2018 Pazar
IHA
Doğan Volkan Suda
Doğan Volkan Suda

Çanakkale’de yaşayan evli ve iki çocuk babası 62 yaşındaki Doğan Volkan Suda, doğuştan böbrek hastası olarak hayata geldi. Yıllarca hastalıkla mücadele eden Suda, 4 yıl önce böbreklerinin tamamen iflas etmesi üzerine diyalize bağlanmak zorunda kaldı.

İş adamı Suda, diyaliz nedeniyle sosyal ve ticaret hayatında zor günler geçirdi. bir buçuk sene önce Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Organ Nakli Merkezine başvuruda bulunan Suda, kendisine uygun böbreği beklemeye başladı.

Doku uyumu oluşmaması nedeniyle böbrek nakli yapılamayan Suda’ya bir buçuk yıl içerisinde 7 defa böbrek çıktı ancak kendisinden önce hastalar olmasından dolayı yine nakil gerçekleşmedi.

Geçtiğimiz hafta ise Balıkesir’de beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın böbrekleri bağışlandı. Nakil bekleyenler sıralamasında birinci sırada olan Suda’ya güzel haber verildi. Suda, başarılı geçen ameliyatın ardından artık kana kana su içebiliyor.

Esaret bitti

Organ nakli ile sağlığına kavuşan Doğan Volkan Suda ise, “Çanakkaleliyim, iş hayatım boyunca ticaret ile uğraştım. Ancak bu hastalık yüzünden ticari faaliyetlerim oldukça düştü. Çünkü bir şekilde özgürlüğünüz kısıtlanıyor. Gün aşırı bir yere gitmek mecburiyetindesiniz.

Bu arada hocama çok teşekkür ederim. Ben 71. vakasıymışım. Çok önemli bir rakam. 71 kişiyi Çanakkale’de bulunduğu zamanda hayata döndürmek çok müthiş bir rakam. Allah’tan başarılarının devamını diliyorum. Su içmek çok büyük bir mutluluk. Hep kısıtlandık. Esaret bitti” şeklinde konuştu.

#Diyaliz
#Böbrek yetmezliği
#Çanakkale
#Doğan Volkan Suda
5 yıl önce