|

81 ilde kontrollü bayram: Bayram boyunca saat kaçta nereler açık olacak?

Kovid-19 nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması, 81 ilde aynı anda ilk kez Ramazan Bayramı’nda uygulanacak. Bugün market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 arası açık; bayram günleri kapalı olacak. Yarın 14.00-20.00 saatlerinde 65 yaş ve üzeri vatandaşlar dışarı çıkabilecek. Fırın ve tatlıcılar bayram boyu açık olacak.

Haber Merkezi
01:00 - 23/05/2020 Cumartesi
Güncelleme: 22:59 - 22/05/2020 Cuma
Yeni Şafak
Eminönü’nde vatandaşlar bayram öncesi alışverişlerini tamamladı.
Eminönü’nde vatandaşlar bayram öncesi alışverişlerini tamamladı.

Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamındaki sokağa çıkma kısıtlaması, 81 ilde aynı anda ilk kez Ramazan Bayramı’nda uygulanacak. Sokağa çıkma kısıtlaması dün gece yarısı başladı, 26 Mayıs gece yarısı sona erecek. İlk kez 81 ilde uygulanacak 4 günlük kısıtlamada market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler bugün için 10.00-17.00 saatlerinde faaliyet gösterebilecek. Aynı saatler arasında evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecek. Bayram günleri market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ile online satış yapan yerler kapalı olacak.

BENZİN İSTASYONLARINA SINIRLAMA

23-26 Mayıs’ta ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleriyle bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri açık olacak. Bu iş yerlerinde sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapılabilecek. Kısıtlamanın olduğu günler vatandaşların dışarı çıkamadığı saatlerde tatlı satan iş yerleri sadece eve /adrese servis şeklinde satış yapabilecek. Valilikler /kaymakamlıklar tarafından yerleşim merkezleri için her 50 bin nüfusa bir aded ve il sınırları içinden geçen şehirlerarası kara yolu ve varsa otoyol üzerinde her 50 kilometre için bir aded olmak üzere belirlenecek sayıda akaryakıt istasyonu, lastik tamircisi ve nöbetçi akaryakıt istasyonlarının marketleri 23-26 Mayıs tarihlerinde açık.

ŞEHİTLİK ZİYARETİ YAPABİLECEKLER
  • Bayramın birinci günü 14.00-20.00 saatlerinde yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar ve ihtiyaç duyulan hallerde refakatçileri dışarı çıkabilecek. Bayramın birinci günü şehit yakınları ve refakatçileri kabir ziyareti yapabilecekleri belirtildi. Talep halinde ulaşımları valilik ve kaymakamlıklarca sağlanacak.
#Ramazan Bayramı
#Koronavirüs
#Market
#Benzin
#Sokağa çıkma yasağı
4 yıl önce