|

ABD''de Sandy paniği

Etkisini giderek azaltan Sandy kasırgası ABD''nin güney eyaletlerinden Florida''ya ulaştı. Bölge sakinleri evlerinin çatılarını güçlendiriyor

.
00:00 - 28/10/2012 Pazar
Güncelleme: 23:19 - 27/10/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
ABD''de Sandy paniği
ABD''de Sandy paniği
SALI GÜNÜ NEW YORK''TA

Sandy kasırgası, Amerika Birleşik Devletleri''nin Florida eyaleti kıyılarına ulaştı. Son 100 yılın ABD''nin kuzeydoğu sahillerini vuran en şiddetli kasırgası için bölgede hummalı bir çalışma var. Bölge sakinleri evlerinin çatılarını kuvvetlendirirken, görevliler de sel baskınlarına karşı önlem alıyor. Sandy''nin ayrıca pazartesi ya da salı akşamına kadar Maryland, New Jersey ve New York sahiline ulaşması bekleniyor.

TOPLAM 72 CAN ALDI

Geçtiği yerlerde taş üstünde taş bırakmayan Sandy''nin saatteki hızı 120 kilometreye ulaşıyor. Kasırga, Karayipler''de 41 kişinin ölümüme yol açarken Küba ve Haiti''de de bilanço oldukça ağır. Kasırga nedeniyle Haiti''de 20''ye yakın Küba''da ise 11 kişinin yaşamını yitirirdi. Sandy''nin vurduğu ülkelerdeki maddi hasarın çok yüksek olduğu belirtiliyor. ABD Ulusal Kasırga Merkezi ise Sandy kasırgasının tropikal fırtıya dönüştüğü ve etkisinin azaldığı bildirdi.


12 yıl önce