|

Abdul, İsrail işgalini sözleriyle bombalıyor

Filistinli rapçi MC Abdul, 11 yaşından beri işgal altındaki Gazze Şeridi’nde rap yapıyor. Dört yıl önce İsrail ordusunun bombaladığı Gazze’deki enkazların önündeki söylediği “Shouting At The Wall” şarkısının sözleri gündem oldu.

Kültür Sanat Servisi
04:00 - 25/10/2023 Çarşamba
Güncelleme: 00:18 - 25/10/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
Abdul işgal altındaki Gazze’de.
Abdul işgal altındaki Gazze’de.

Farklı sosyal medya hesaplarından da paylaşılan video, milyonlarca kez izlendi. Şarkıda Abdul “Çocukları ve masum insanları şehit ediyorlar/Bombaları bekliyoruz, bir sonraki bombanın nereden geleceğini bilmeden/ Odamın köşesinde küçük kardeşimi korumaya çalışıyordum” cümlelerini kuruyor. Bir süre önce müziği için ABD’ye taşınan 15 yaşındaki sanatçı, saldırıların ilk gününde sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Ailesinin hâlâ Gazze’de yaşadığına değinen Abdul, Gazze’ye dönebilmeyi istediğini söylediği mesajında bir arkadaşının saldırıda şehit olduğunu yazdı: “Uyuyamıyorum. Sahip olduğum enerjiyle yapabileceğim tek şey, hissettiklerimi ve yaşadıklarımı yeni şarkıma aktarmak. Savaşlar hayatımın değişmez bir parçası oldu. Her zaman güçlü olduğuma inandım ama şu an kafam karışık. Arkadaşım dün öldürüldü. Birlikte basketbol oynardık. O benim gibi sadece bir çocuktu.”

GAZZE’DE NORMAL BİR HAYAT İMKANSIZ

Geçtiğimiz gün yeni bir açıklama daha paylaşan rapçi, “Gazze’deki ailem hakkında güncel bilgiler: Annem ve iki kardeşim binlerce insanla birlikte bir okula sığındı. Diğer 2 kardeşim ise amcamla birlikte hastanede. Eğitimlerini almaları, ailece yemek yemeleri ve birlikte oynamaları gerekiyor. Uyuyamıyorlar. Su, elektrik ya da internet yok. Bir kâbusun içinde yaşıyorlar. Son birkaç gündür iletişim kuramıyorduk. Neyse ki az önce onlarla konuştum. İyi değiller ama hayattalar. Gazze’de normal bir hayat yaşamak imkânsız. Şimdiden her şey çok değişti. Bu ne zaman sona erecek? Tüm bunlar bittiğinde ve döndüğümde orada olurlar” cümlelerini kurdu.



#Kudüs
#İsrail
#Filistin
6 ay önce