|

Dünyaya açılan kitaplar

Siyasi, imani ve bilimsel 170'den fazla kitaba imzasını atan Harun Yahya'nın eserleri dünyanın 20 farklı diline çevrildi ve Kanada'dan Singapur'a, Rusya'dan Avusturya'ya birçok ülkede ilgi ile okunuyor.

Yeni Şafak
00:00 - 9/09/2001 Pazar
Güncelleme: 21:20 - 21/07/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Siyasi, imani ve bilimsel 170'den fazla kitaba imzasını atan Harun Yahya'nın eserleri dünyanın 20 farklı diline çevrildi ve dünyanın her köşesinde ilgi ile okunuyor. Dünyanın dört bir yanındaki kitapçılarda Harun Yahya'nın kitaplarını, dergi ve gazetelerde de farklı dillerdeki makalelerini görmek mümkün. Amerika'da, Kanada'da, Rusya'da, Avusturya'da ya da Singapur'da bir dergide Harun Yahya imzasını taşıyan bir makale okuyabilirsiniz.



Yayın politikası


Harun Yahya'nın internet sitesinde yayın politikası konusunda yapılan açıklamada imani konuları içeren kitaplardaki temel amaç "İnsanları Kur'an ayetleri konusunda düşünmeye davet etmek ve bu konular insanlara aktarılırken akıllara hiçbir şüphe ve soru işareti bırakmayacak şekilde açıklamalar yapmaktır" şeklinde özetleniyor.



Yapılan açıklamada Darwinizm'in, 140 yıldır insanları Allah'ın varlığı konusunda şüpheye düşürmeye çalıştığı, dolayısıyla bu teorinin geçersizliğinin bilimsel olarak ispatlandığını insanlara anlatılmasının imani bir görev olduğu vurgulanıyor.



Siyonizm konusunda yapılan çalışmalarda hedefin kesinlikle Yahudi kültürü olmadığı belirtilerek şunlar söyleniyor: "Amacımız, Yahudiliğe sokulan sapkın inançları, Yahudi ırkçılığı olan siyonizmi, bu ideoloji adına yapılan zulümleri ve insanlık onuruyla bağdaşmayan uygulamaları bilimsel verilerin ışığında ele almak, eleştirmek ve kamuoyunu bu konuda aydınlatmaktır.



Elbette ki, Yahudi fanatizmiyle ilgisi bulunmayan Yahudi vatandaşlarımızın ve samimi dindar Yahudiler'in burada eleştirisi yapılan konularla hiçbir ilgileri bulunmamaktadır. Ortadoğu ve dünya barışını tehlikeye sokan siyonistlerle uzaktan yakından alakaları olmayan bu Yahudi vatandaşlarımız, 500 yıldan bu yana Müslüman Türk halkıyla barış içinde yaşamaktadırlar. Çalışmalarımızdaki eleştirilerin Yahudi toplumuna ve kültürüne değil, bir ırkçılık olan siyonizme yönelik olduğunun unutulmaması gerekmektedir."



Ayrıca Harun Yahya'nın tüm eserlerinde temel hedefin Allah rızası olduğu vurgulanarak şu cümlelere yer veriliyor: "Sadece Allah rızası için yazılmış olan bu kitapların tanınmasına ve okunmasına katkıda bulunmak da büyük bir hizmet olacaktır. Bu sebeple İslam'ın getirdiği güzel ahlakı anlatmak isteyenler için en etkili yöntem, bu kitapların diğer insanlar tarafından da okunmasının teşvik edilmesidir."


#Harun Yahya
#Kitap
23 yıl önce