|

Adalet Bakanı Gül: Mağdurların tümü ifadeye çağrılmıştır

Adalet Bakanı Gül, Kanuni Sultan Süleyman Hastanesindeki 'çocuk yaşta gebelik ve doğum vakaları'na ilişkin "Mağdurların tümü ifadeye çağrılmıştır. Gerek kamu görevlisinin suçu bildirmeme, gerekse çocuğun cinsel istismarı suçuyla ilgili soruşturmalar devam etmektedir" dedi.

Yeni Şafak
19:04 - 18/01/2018 Perşembe
Güncelleme: 19:26 - 18/01/2018 Perşembe
AA
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Kanuni Sultan Süleyman Hastanesindeki "çocuk yaşta gebelik ve doğum vakaları" ile ilgili olarak, "Mağdurların tümü ifadeye çağrılmıştır. Gerek kamu görevlisinin suçu bildirmeme, gerekse çocuğun cinsel istismarı suçuyla ilgili soruşturmalar devam etmektedir." dedi.

Gül, TBMM Genel Kurulunda, OHAL'in 3 ay daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresinin görüşmelerinde söz alarak, konuya ilişkin açıklama yaptı.

Küçükçekmece Başsavcılığının konuyla ilgili soruşturma başlattığını belirten Bakan Gül, sürecin, konunun savcılığa intikal ettiği 3 Ekim tarihinde derhal başlatıldığını aktardı.

Soruşturmanın Türk Ceza Kanunu kapsamında yürütüldüğünü, yine Türk Ceza Kanunun "çocuğun cinsel istismarı" suçu kapsamında da ayrıca bir soruşturmanın sürdüğünü belirten Gül, şöyle konuştu:

  • "Mağdurların tümü ifadeye çağrılmıştır. Gerek kamu görevlisinin suçu bildirmeme, gerekse çocuğun cinsel istismarı suçuyla ilgili soruşturmalar devam etmektedir. Bu soruşturmalarla ilgili bir cumhuriyet başsavcı vekili ve 2 cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir."
#Abdulhamit Gül
6 yıl önce