|

Adalet Bakanı Gül'den Palu ailesi açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, kamuoyunda 'Palu ailesi' olarak bilinen olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. Gül, 'Daha önce takipsizlik kararı verilen konuyla ilgili bir ihmal, deliller vardı acaba dikkate alındı, alınmadı mı bu konuya bakılıyor. HSK o boyutu araştırıyor" dedi.

Yeni Şafak
09:17 - 16/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 09:53 - 16/01/2019 Çarşamba
Diğer
Mğge Anlı'nın programıyla gündeme gelen Palu ailesinin bazı üyeleri tutuklandı.
Mğge Anlı'nın programıyla gündeme gelen Palu ailesinin bazı üyeleri tutuklandı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Habertürk'te katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı. Süresiz nafakayla ilgili soru üzerine Bakan Gül, bu konuda bir çalışma yapıldığını, mağduriyetlerin kaldırılması için yapılacak düzenlemelerin yeni mağduriyetler doğurmaması gerektiğini vurguladı.

İhmaller vardı
  • Türkiye'nin gündemine oturan Palu ailesi ile ilgili konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Daha önce takipsizlik kararı verilen konuyla ilgili bir ihmal, deliller vardı acaba dikkate alındı, alınmadı mı bu konuya bakılıyor. HSK o boyutu araştırıyor" dedi.
Erken yaşta evliliklerle ilgili soruya yönelik Gül, bu konunun Meclisin takdirinde olduğunu söyledi. Abdulhamit Gül, "Diğer partiler dahil, bu konuda çözüm olması gerektiği yönünde bir kanaat var gibi. Konsensüs olursa bu konu Mecliste çözülür diye düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

#palu ailesi
#palu
5 yıl önce