|

Adele'e 6 Grammy

00:00 - 14/02/2012 Salı
Güncelleme: 00:43 - 14/02/2012 Salı
Yeni Şafak
Adele'e   6 Grammy
Adele'e 6 Grammy

ABD'de verilen Grammy Müzik Ödülleri, Los Angeles'ta düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Geceye damgasını "21" albümüyle, yılın en iyi şarkısı ve albümü dahil olmak üzere 6 dalda ödül kazanan İngiliz şarkıcı Adele vurdu. Adele'nin "21" albümü, geçen yıl 6 milyondan fazla satmış ve müzik listelerinin ilk sırasına oturmuştu. Ünlü şarkıcı Whitney Houston'ın önceki gün hayatını kaybetmesi geceye gölge düşürdü.


Houston'ı "ilham kaynağı ve en büyük idollerinden biri" olarak tanımlayan siyahlar içindeki Jennifer Hudson, Houston'ın "I Will Always Love You" şarkısını seslendirdi. Hudson, şarkıyı söylerken gözyaşlarına zor hakim oldu. Ödül töreninin sunucusu LL Cool J, "Ailemizde ölüm var" diyerek, herkesi Houston için dua etmeye çağırdı, Lady Gaga ve Miranda Lambert'in dua etmek için başlarını öne eğdikleri görüldü.


Bazı alanlarda Grammy kazananlar şöyle sıralandı

Yılın Albümü: "21", Adele Yılın Kaydı: "Rolling in the Deep", Adele, Yılın Şarkısı: "Rolling in the Deep", Adele Adkins ve Paul Epworth, Solo Pop Performansı: "Someone Like You", Adele, Vokal Pop Albümü: "21", Adele, Yıldızı Parlayan Sanatçı: Bon Iver, Düet veya Grup Pop Performansı: "Body and Soul", Tony Bennett ve Amy Winehouse.




12 yıl önce