|

Aile boyu kazı

Tokat''taki bir arkeolojik kazının başkanı olan Doç. Dr. Burcu Erciyas, çalışmalarını ailesinin desteğiyle yürütüyor. Erciyas, yazları Ankara''dan Tokat''a eşi ve çocuklarıyla beraber gelip yerleşiyor.

Aa
00:00 - 10/08/2013 Cumartesi
Güncelleme: 23:18 - 9/08/2013 Cuma
Yeni Şafak
Aile boyu kazı
Aile boyu kazı

Tokat''ta Komana Antik Kenti''ndeki kazı çalışmalarını yürüten heyetin başkanlığını yapan ODTÜ Mimarlık Fakültesi Yerleşik Arkeolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Erciyas''ı, çalışmaları sırasında 2 kızı, eşi ve kayınvalidesi de yalnız bırakmıyor. Erciyas, çalışmaları sırasında 2,5 yaşındaki kızı Kar, 11 yaşındaki kızı Yaz, eşi Murat ve kayınvalidesi Gönül Erciyas''tan kazı çalışmaları sırasında büyük destek görüyor.

ÇOCUKLAR HAYATINDAN MEMNUN

Kazı çalışmasının bazı zorluklarının bulunduğunu ifade eden Erciyas, yazları Ankara''dan Tokat''a ailece geldiklerini belirtti. Yeni bir düzen kurduklarını ifade eden Erciyas, ''Çocuklar çok memnun. Köyde olmak çok güzel. Hem köy yaşamını öğreniyorlar hem çocuklarla oynuyorlar hem de yanımda oluyorlar. Aksi takdirde benden uzak kalacaklar'' dedi.

KÖY HAYATI ÇOK ZEVKLİ

Yaz Erciyas da annesiyle birlikte olduğu için çok mutlu olduğunu dile getirerek, ''Köy hayatı çok zevkli. Arkadaşlarımla oynuyorum. Bazen kazı alanına gidiyorum orada çalışan ağabeylerime ve ablalarıma yardım ediyorum'' ifadesini kullandı.

Arkeoloji fedakarlık istiyor

Kızlarının, eşinin ve kayınvalidesinin zaman zaman kazı alanına gelerek kendisine destek olduğunu belirten Erciyas, 22 yıldır kazı çalışmalarına katıldığını anlatarak, şöyle konuştu: ''Arkeoloji çok fedakarlık isteyen bir meslek. Evinizden uzak kalıyorsunuz ve büyük bir ekip kuruyorsunuz. Bu ekibin tüm çalışmalarını izliyorsunuz. Kazının idari ve bürokrasi işleri var. Müthiş bir çaba ve güç gerektiriyor. Biz de mesleğini çok seven insanlar olarak fedakarca bu işi yapıyoruz.''


11 yıl önce