|

Ajanda

00:00 - 28/12/2008 Pazar
Güncelleme: 16:15 - 27/12/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Ajanda
Ajanda
Tasarım ödülü 'en yalın'a…

İlki 2006 'da gerçekleştirilen bu yıl 3.'sü düzenlenen Muji'nin uluslararası tasarım yarışmasına 35 ülkeden 1,986 farklı tasarım katıldı. Bu yıl “Muji Buluşu ” teması ile düzenlenen yarışmada; geçmişte dünyanın belirli bir bölgesinde bulunup günümüze kadar kullanılmaya devam eden bir ürünün, bulunduğu dönemin yaşam biçimi, kültürü ve gelenekleri göz önünde tutularak Muji bakış açısıyla yeniden yorumlanması istenmişti. Yarışmada birincilik ödülünü Straw straw isimli buğday kamışı yorumuyla Yuki Lida ( Japonya ) kazandı. Buğday kamışı, doğadan gelip doğada yok olabilmesi, formunda hiç fazlalık ve malzemesinde hiç israf olmaması gibi nedenlerden dolayı birinciliğe değer görüldü. Çünkü Muji firmasının temel felsefesi işleve katkısı olmayan tüm öğelerin titizlikle elenmesi sonucu elde edilen yalınlık üzerine kurulu. Muji, en iyi materyali kullanarak en uygun fiyata sunulacak yeni ve sade ürünler geliştiriyor. Muji'nin tüm dünyada fanatikleri bulunuyor.


Cesur çocuklar atölyeye

Eserlerinde bedeni, sıradan mekanların sıra dışı görünümlerini, yaşamına kazınmış olayları işleyen sanatçı Mustafa Horasan'ın İstanbul Modern'deki atölyesi, kendini cesurca anlatmak, fikirlerini paylaşmak isteyen 11-13 yaşları arasındaki çocukları buluşturuyor. Çocuklar atölyede seçimlerini, heyecanlarını renklerle anlatıyor. 3 Ocak 2009'da 14.00-16.30 saatleri arasında


İSMEK usta öğreticilerinin objektiften

İsmek fotoğraf usta öğreticilerinin eserleri 16 Aralık 2008- 02 Ocak 2009 tarihleri arasında Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi'nde sergileniyor. Toplam 61 eserin yer aldığı serginin konusu “Objektiften Bakış” Ürünlerin satın alınabileceği sergi, toplam 61 eserden oluşuyor.Sergi, hafta içi her gün ve cumartesi günü 14:00 ile 16:30 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Yer: Çemberlitaş


Dünya müzik starı olmak bir tık ötede

Vodafone ve MTV, müzik dünyasına yeni bir yıldız kazandıracak Vodafone Fast-Track yarışmasını başlattı. Katılımı 5 Ocak'a kadar sürecek yarışmanın sonunda kazanan sanatçı veya grup, stüdyoda kayıt edilecek bir single ile MTV'de yayınlanacak profesyonel bir video klibe sahip olarak profesyonel müzik kariyerine ilk adımı atacak. Vodafone Fast-Track yarışmasına katılmak isteyen ve herhangi bir şirketle sözleşmesi bulunmayan grup veya müzisyenler, söz ve müziği kendilerine ait kayıtlarını, fotoğraf ve biyografileriyle birlikte Vodafone Soundbites internet sitesine (http://www.mtv-vodafonesoundbites.com) yükleyecekler. İzleyeciler, 7 Ocak'tan itibaren bir hafta boyunca en beğendikleri şarkılara oy vererek ilk 20 çalışmayı belirleyecek. Kazanan yarışmacının video klibi MTV'den 29 ülkede yayınlanırken, single'ı da Vodafone live! üzerinden 16 Avrupa ülkesi ile Avustralya ve Yeni Zelanda'da mobil ortamda kitlelere sunulacak.


Hakkımda ne biliyorsun?

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, çağdaş sanatın İstanbul'un farklı bölgelerine ulaştırılması amacıyla başlattığı “Taşınabilir Sanat” projesinin ikinci sergisini açıyor. “Hakkımda Ne Biliyorsun” sergisi Tuzla İdris Güllüce Kültür Sanat Merkezi'nde izlenebilecek. Günlük hayatta, bireyleri bilgi depolarına dönüştüren teknolojik gelişmeler ve medya ağını irdeleyen sergi, “Hakkımda ne biliyorsun?” sorusunu da tartışmaya açıyor. Sergi 19 Ocak 2009 tarihine kadar açık.

15 yıl önce