|

Ajanda

00:00 - 25/04/2010 Pazar
Güncelleme: 19:50 - 24/04/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Ajanda
Ajanda
Tek kişilik takip

Tek seyircilik kurgusu ile Türkiye'de ilk kez denenen bir oyun türü olma özelliği taşıyan Takip, her Cumartesi Galata yollarında seyirciyle buluşuyor.

Farklı kurgusu, ilginç sahneleme teknikleri ile seyircisine tek başına daha önce hiç yaşamadığı bir serüvene sürükleyen “Takip”, Tiyatro Artı tarafından Tünel ile Karaköy arasında, sergileniyor. Tasavvuftan, varoluşçuluktan ve temelini oluşturan İstanbul büyüsünden yola çıkarak oluşturulmuş olan Takip'in yazımında çeşitli kıssalardan, mesnevilerden, İstanbul tasvirlerinden ve Galata tarihinden yararlanılmış.


Akordiyon sihirbazı CRR'de

Finlandiya'nın en saygın müzisyenlerinden akordiyon sihirbazı Kimmo Pohjonen, Proton Yaylı Çalgılar Dörtlüsüyle 27 Nisan'da Cemal Reşit Rey konser salonunda izleyici ile buluşuyor. Kimmo Pohjonen, sanat yaşamını ses ve performans kabiliyetini ve akordiyonun faaliyet alanını genişletmeye adamış bir müzisyen. Sahne üstünde Pohjonen, canlı kaydedilen ses döngülerini ve efektlerini “surround” ses sistemi ve ışıklarla güçlendiriyor. Pohjonen akordiyonunu alışılagelmişin dışında kolları, bacaklarıyla da ustaca kullanıyor. Kimmo Pohjonen, Proton Yaylı Çalgılar Dörtlüsüyle CRR'de sergileyeceği performansta, Uniko kompozisyonunu seslendirecek.


Mehtap Ar Çocuk Tiyatrosu Anadolu Turnesinde

Sabancı Vakfı'nın desteğiyle sanat yolculuğuna devam eden Mehtap Ar Çocuk Tiyatrosu, bu yıl sergilediği 'Okumak, Okumak, Okumak' adlı müzikal oyunuyla 29 Mart - 28 Mayıs tarihleri arasında, Anadolu'daki çocuklara ücretsiz olarak tiyatro keyfini yaşatacak. Oyunla, Anadolu'daki çocukları tiyatroyla buluşturmak üzere turneye çıkan tiyatro Nisan ayında Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan başlayarak, Mayıs ayında, Orta ve Doğu Karadeniz turnesi kapsamında ise Bayburt, Trabzon, Gümüşhane, Rize ve Giresun'daki çocuklara ulaşılacak. Oyun, Öğretmenlerinin “büyüyünce ne olacaksınız” sorusuna yanıt arayan öğrencilerin öyküsünü anlatıyor.



14 yıl önce