|

Alaaddin'in lambasından büyükelçi çıkarsa...

Ankara'da yaşayan yabancıların oluşturduğu 'Stage On The Run' adlı amatör tiyatro topluluğunun sergilediği 'Alaaddin' oyununda İngiliz Büyükelçi Nick Baird lambanın içinden çıkan cin oldu.

Anka
00:00 - 25/11/2008 Salı
Güncelleme: 22:39 - 24/11/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Alaaddin'in lambasından büyükelçi çıkarsa...
Alaaddin'in lambasından büyükelçi çıkarsa...

İngiltere Büyükelçisi Nick Baird, "Stage On The Run" amatör tiyatro topluluğunun sahneye koyduğu, "Alaaddin" isimli oyunda, "Alaaddin'in cini" oldu. Oyuncularının büyük bölümü Ankara'da yaşayan yabancılardan oluşan "Stage On The Run" amatör tiyatro topluluğu, Türk Amerikan Derneği'nin ev sahipliğinde, dünya masalı "Alaaddin"i sahneye koydu. Oyuncularının çok uluslu olmasıyla dikkat çeken oyuna, miniklerin ilgisi büyüktü. İngilizce olarak sergilenen oyunda, minik izleyicilerin de gösteriye katılmaları sağlandı.

ÇOCUKLAR OYUNU ÇOK SEVDİ

Oyunun yönetmeni Frances Riddelle, Türkiye yolculuğunun öncesinde Londra'da aktrislik yaptığını söyledi. Sanat yaşamına Türkiye'de devam eden Riddelle, 3,5 yıldır burada çocuklara drama eğitimi verdiğini açıkladı. Riddelle, oyunun kadrosunun Eylül'de belirlendiğini ve yaklaşık iki aydır bu oyuna hazırlandıklarını söyledi.

"Stage On The Run" topluluğunun yanı sıra başta Büyükelçi Nick Baird olmak üzere İngiltere Büyükelçiliği'nden de birçok kişinin oyunda yer aldığını belirten Riddelle, oyunun seyircilerle birlikte oynanan çok uluslu bir kimlik taşıdığını her ulustan oyuncunun amatör olarak rol aldığını dile getirdi.


İngiliz Büyükelçi Nick Baird

İngiliz Büyükelçi Baird'in Stage on the Run Tiyatro Topluluğu ile sahne alma düşüncesi, topluluğun geçtiğimiz sene sergilediği bir oyunda ortaya çıktı. Oyunu izleyen Baird, bir oyunda sahneye çıkmak isteğini tiyat ro oyuncularına iletince Baird'e Alaaddin adlı oyunda "Alaaddin'in cini" rolü verildi.


15 yıl önce