|

Altın Kelebek’te Ünlüler insanlık sınavını geçemedi

Dünyanın dört bir yanından sanatçılar Gazze’ye desteklerini açıklarken, Altın Kelebek’e çıkan ünlüler insanlık sınavını geçemedi.

04:00 - 5/12/2023 Salı
Güncelleme: 01:56 - 5/12/2023 Salı
Yeni Şafak
Ada Erma, eline çizdiği dünya resmiyle Gazze’de hayatını kaybeden çocukları andı.
Ada Erma, eline çizdiği dünya resmiyle Gazze’de hayatını kaybeden çocukları andı.

Televizyon, müzik ve dijital dünyanın iyilerinin ödüllendirildiği “49. Pantene Altın Kelebek Ödülleri” sahiplerini buldu. Cem Davran ve Çağla Şikel’in sunuculuğunu üstlendiği ödül töreninde, Norm Ender ve korosu, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı için bestelediği “Parla” marşını seslendirdi. Ünlü akını yaşanan gecede Gazze için çıkan sesler ise cılız kaldı. Gecede “Kulüp” dizisindeki rolü ile “En İyi Çocuk Oyuncu Ödülü”nü alan Ada Erma, eline çizdiği dünya resmiyle Gazze’de hayatını kaybeden çocukları andı. Sunucu Cem Davran da “Filistin’de yapılanı da unutmayalım ne olursunuz. Tamam hayat devam etsin, ama o çocuklar şeker de yiyebilsinler” dedi. Onca sanatçının içinden bir tek Madrigal’in bateristi Sanlı Akgün, “Hayallerine ulaşmayı bırakın, yeteneklerini bile fark edemeden ölen çocuklar var. Çok yakın bir yerde. Lütfen buna da duyarlı olalım. Gazze’deki tüm çocukların yanındayım” diyerek ödülünü aldı. Bütün bunlar cılız bir alkışla geçiştirildi.

KÖPEK DUYARI DAHA ÇOK ALKIŞ ALDI

Dünyanın dört bir yanından sanatçılar Gazze’ye desteklerini açıklarken, Altın Kelebek’e çıkan ünlüler insanlık sınavını geçemedi. 7 bini çocuk 15 bin insanın 1 ay içinde sistematik bir şekilde öldürüldüğü bir dünyada, sokak köpeği duyarı kasan sanatçı en büyük alkışı aldı. “En İyi Komedi Dizisi Kadın Oyuncu Ödülü”nün sahibi olan Ecem Erkek, konuşmasını yaparken köpeğine selam yolladı. Erkek, “Eve dönmemi sabırsızlıkla bekleyen bir köpeğim var; Loli. Çok şanslı ve çok mutlu bir köpek” dedi. Ellerindeki mikrofonla milyonlarca insana seslerini duyurabilecek sanatçılar, Gazzeli çocuklar için sessiz kalmayı tercih etti. Öte yandan Altın Kelebek’in sponsoru P&G’ye ait bir marka olan Panten, İsrail destekçisi olduğu için boykot listemizde.



#Altın Kelebek
#Aktüel
#Boykot
5 ay önce