|

Altın Koza'nın sahibi Babamın Sesi

19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde ''En İyi Film Ödülü''ne yönetmenliğini Zeynel Doğan ve Orhan Eskiköy'ün yaptığı ''Babamın Sesi'' filmi layık görüldü. Film aynı zamanda 'En İyi Senaryo' ödülünü de alarak geceden iki ödülle ayrıldı

.
00:00 - 24/09/2012 Pazartesi
Güncelleme: 22:24 - 23/09/2012 Pazar
Yeni Şafak
Altın Koza'nın sahibi Babamın Sesi
Altın Koza'nın sahibi Babamın Sesi

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 19'uncusu düzenlenen Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen Ulusal Uzun Metraj Film yarışması ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. ''En İyi Film Ödülü''nü yönetmenliğini Zeynel Doğan ve Orhan Eskiköy'ün yaptığı ''Babamın Sesi'' filmi aldı. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen ve sunuculuğunu Zuhal Olcay ile Mahir Günşıray'ın yaptığı ödül töreni, ünlü sanatçıların kırmızı halıdan geçerek tören alanına gelmesiyle başladı. Törenin açılışını Zuhal Olcay, ''Beklerim Bir Tango Borcun Var Bana'' adlı şarkıyla gerçekleştirdi. Törenin onur konuğu olan ünlü sinema sanatçısı Türkan Şoray, kendisine gösterilen ilgiye teşekkür ederek, Adanalıların çok yakın bir sıcaklık gösterdiğini vurguladı.

GÖZETLEME KULESİ ÖDÜLLERİ SÜPÜRDÜ

Törende, ''Babamın Sesi'' adlı film ''En İyi Senaryo'' ödülünü de alarak geceden iki ödülle ayrılırken, Pelin Esmer'in yönettiği ''Gözetleme Kulesi'' filmi ''En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu'', ''En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu'', ''En İyi Kadın Oyuncu'', ''En İyi Görüntü Yönetmeni'' ve ''En İyi Yönetmen'' ödüllerini aldı. İnan Temelkuran ve Kristen Stevens imzalı ''Siirt'in Sırrı'' filmi de ''Jüri Özel Ödülü''nün yanı sıra ''En İyi Kurgu'' ve ''Jüri Özendirme'' ödüllerini aldı. Festivalde yönetmen Belmin Söylemez'in ''Şimdiki Zaman'' adlı filmi de ''Yılmaz Güney Özel Ödülü'' ile ''SİYAD En İyi Film'' ve ''Film Yön Jüri Özel Ödülü''ne layık görüldü. Oyuncu İlyas Salman'a ''En İyi Erkek Oyuncu Ödülü''nü kazandıran Reis Çelik'in ''Lal Gece'' adlı filmi ''Adana İzleyici Ödülü''ne de layık görüldü.


12 yıl önce