|

Altın Küre''ler Argo''ya gitti

1979''daki İran rehine krizini konu alan ''Argo'' filmi, Altın Küre''de En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerini kazandı. İran, filmi gerçekleri çarptırmakla suçlamıştı.

.
00:00 - 15/01/2013 Salı
Güncelleme: 23:10 - 14/01/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Altın Küre''ler Argo''ya gitti
Altın Küre''ler Argo''ya gitti

Oscar''dan sonra sinema dünyasının en prestijli ödüllerden kabul edilen Altın Küre''de Ben Afflect, ''Argo'' filmi ile ''En İyi Film'' ve ''En İyi Yönetmen'' ödüllerine layık görüldü. ''Yaşam Boyu Başarı Ödülü'' ise emekliye ayrılacağı sinyalini veren Jodie Foster''ın oldu. Altın Küre Ödülleri, Beverly Hills''te düzenlenen görkemli törenle sahiplerini buldu. ''En İyi Yönetmen'' ve ''En İyi Film'' ödüllerini alan Afflect, ''ödülün ne olduğu çok da önemli değil ama isminizin Steven Spielberg, Ang Lee, Kathryn Bigelow ve Quentin Tarantino ile anılması muhteşem bir şey'' dedi.

EN İYİ SENARYO TARANTİNO''NUN

Usama bin Ladin''i yakalamak için düzenlenen askeri operasyonu konu alan ''Zero Dark Thirty''de bir CIA ajanını canlandıran Jessica Chastain, ''En İyi Kadın Oyuncu'' ödülüne layık görüldü. Ünlü Fransız yazar Victor Hugo''nun efsanevi ''Sefiller'' romanından uyarlanan ''Les Miserables'' müzikalindeki performansı Anne Hathaway''e ''En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu'' getirdi. ''En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu'' ödülü ise ''Django Unchained''deki performansıyla Christoph Waltz''a verildi. En iyi senaryo ödülü, ''Django Unchained'' ile Tarantino''nun oldu.

Lincoln tek ödüle TALİM ETTİ

Steven Spielberg''in 7 dalda aday gösterilen ''Lincoln'' filmi, gecede büyük düşkırıklığı yaşadı. 12 dalda Oscar''a da aday gösterilen film, sadece Daniel Day-Lewis''e ''En İyi Erkek Oyuncu'' ödülünü getirdi. ABD''nin 16. Başkanı Abraham Lincoln''ün köleliğe karşı verdiği savaşı anlatan ''Lincoln'' filminin sunumunu ise eski Başkan Bill Clinton yaptı.

Drama dalında en iyiler

En iyi film: Argo En iyi yönetmen: Ben Afflect (Argo)

En iyi kadın oyuncu: Jessica Chastain (Zero Dark Thirty) En iyi erkek oyuncu: Daniel Day-Lewis (Lincoln)

En iyi yardımcı kadın oyuncu: Anne Hathaway (Les Miserables) En iyi yardımcı erkek oyuncu: Christoph Waltz (Django Unchained)

En iyi animasyon: Brave

En iyi senaryo: Quentin Tarantino (Django Unchained)

En iyi şarkı: Adele, Paul Epworth (Skyfall)

Yabancı dilde en iyi film: Amour (Avusturya)

11 yıl önce