|

Ameliyata alınan bebeğin kafatası çöktü

Filipinler'de 22 aylık olan bebek Clyne Solano, ender görülen bir beyin rahatsızlığıyla doğdu. Bebeğin gelişimini engelleyen kafatasında akıntıya sebep olan sıvı teşhisi konuldu. Geçtiğimiz Mart ayında ameliyat olan bebek Clyne'in kafatasından sıvı boşaltılsa da beyin tam gelişemediği noktalardan çöktü. Başının üst kısmında boynuza benzeyen çıkıntılar oluştu. Bebek Clyne'in annesi, "Bazı insanlar kafasının şeytan boynuzlarına benzetiyor. O bizim için bir melek. Onun acı çektiğini görmek benim kalbimi kırıyor” dedi.

Yeni Şafak
15:27 - 14/11/2018 Çarşamba
Diğer
22 aylık olan bebek ​Clyne Solano.
22 aylık olan bebek ​Clyne Solano.

Şimdi 22 aylık olan Clyne Solano ender görülen bir beyin rahatsızlığıyla doğdu. Beyninin tam olarak gelişmemesi ve sıvı olmasından dolayı doğumdan önce başlayan ve bebeğin gelişimi engelleyen ‘Hidranensefal’ tanısı kondu. Kafatasından akıntıya sebep olan fazla sıvı vardı ve beynine baskı oluşturuyordu. Baskının azaltılması ve sıvıyı boşaltmak için ameliyata alındı.

Filipinler’de yaşayan bebek Clyne, geçtiğimiz Mart ayında gerçekleşen operasyonda komplikasyon gelişti. Sıvı boşaltılsa da beynin tam gelişmediği noktalarda kafatası çöktü. Bu yüzden başının üst kısmında boynuza benzeyen çıkıntılar oluştu. Kemik büyümesi devam ettiği için daha da belirgin bir hal aldı.

Anne Gatarin: İnsanlar şeytan boynuzuna benzetiyor kırılıyorum

12 milyondan fazla nüfusu olan Manila şehrinin Pasig bölgesinde bulunan Filipinler Çocuk Tıp Merkezi'nde tedavi ediliyor. Şimdi kafatasının şeklini düzeltmek için rekonstrüktif cerrahi işlem gerekiyor. Fakat annesi bebeğinin ikinci bir ameliyata dayanamayacak kadar güçsüz olduğu düşünüyor.

Mail Online'nin haberine göre, tüp yoluyla beslenen bebek Clyne’nın nefes alması için ise hava yolundan boru geçirildi. Annesi Justine Gatarin şöyle konuştu:

  • “Bunun devam etmesini istemiyorum çünkü bebeğimin yeteri kadar güçlü olmamasından korkuyorum. Bu yüzden karar vermekte zorlanıyorum. Eğer yapmazsam da hep böyle görünecek. Bazı insanlar kafasının şeytan boynuzlarına benzetiyor. O bizim için bir melek. Onun acı çektiğini görmek benim kalbimi kırıyor.”

#Kafatası
#Filipinler
#Boynuz
#Bebek
5 yıl önce