|

Anime duayeni Miyazaki yönetmenliğe dönüyor

Üç yıl önce emekliye ayrıldığını söyleyerek hayranlarını üzen Japon animasyon yönetmeni Hayao Miyazaki, bir tırtılı konu alacak 'Kemushi no Boro' ile sinemaya geri dönüyor.

Yeni Şafak
15:56 - 17/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 16:11 - 17/11/2016 Perşembe
Diğer
Miyazaki 3 yıl önce bıraktığı yönetmen koltuğuna tekrar oturacak.
Miyazaki 3 yıl önce bıraktığı yönetmen koltuğuna tekrar oturacak.

Dünyanın en önemli animasyon yönetmenlerinden Hayao Miyazaki, 2013'te emekliliğe ayrıldığını açıklayarak hayranlarını üzmüştü. Ancak Anime News Network'ün haberine göre Miyazaki yöneteceği yeni bir uzun metraj animasyon üzerine çalışmaya başladı.



Yeni uzun metrajın ilham kaynağı Miyazaki'nin Japonya'daki Ghibli Müzesi için hazırladığı bir kısa film. Bir tırtılı konu alacak animasyon 'Kemushi no Boro' (Boro the Caterpillar) adını taşıyor. Filmin 2019'da tamamlanıp 2020 Tokyo Olimpiyatları'na yetişmesi planlıyor. Miyazaki'nin 20 yıldır üzerinde çalıştığı hikâye küçük, tüylü bir tırtılı konu alıyor.




Hayao Miyazaki kimdir?


5 Ocak 1941 tarihinde Tokyo'da doğan Miyazaki Japon manga ve anime sanatçısıdır. Elli yılı aşkın bir süredir animasyon dünyasının içindedir ve en yakın çalışma arkadaşı Isao Takahata ile birlikte Studio Ghibli adlı animasyon stüdyosunun kurucusudur.












#Animasyon
#Çizgi film
#Miyazaki
7 yıl önce