|

Ankara, Avrupa Ödülü'ne kavuştu

Avrupa'nın dünyada örnek kentlerine verilen Avrupa Ödülü, törenle Ankara'ya takdim edildi. Ödül töreninde konuşan Avrupalı parlamenterler Ankara'nın kentsel ve çevresel projeleriyle bu ödülü fazlasıyla hak ettiğini kaydetti

Aslıhan A. Karataş
00:00 - 11/10/2009 Pazar
Güncelleme: 02:24 - 11/10/2009 Pazar
Yeni Şafak
Ankara, Avrupa Ödülü'ne kavuştu
Ankara, Avrupa Ödülü'ne kavuştu

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin (AKPM) kentsel, çevresel, sosyal, kültürel ve uluslararası ilişkilerde dünyada örnek teşkil edecek çalışmalar yapan kentler ve belediyelere verdiği Avrupa Ödülü Ankara'nın oldu. Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde yapılan ödül törenine, AKPM Başkanı Luis Marie De Puig, İngiliz parlamenter Alan Meale ve bazı Avrupalı parlamenterlerin yanısıra, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Abdülkadir Aksu ve Necati Çetinkaya ile AKPM Başkan Adayı Mevlüt Çavuşoğlu katıldı.

Törende konuşan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, Ankara'nın bu ödülü 8 yıl gibi kısa bir süre zarfındaki çalışmalarıyla hakettiğini anlatırken, "Bu ödül bizi hem gururlandırıyor hem de sorumluluğumuzu artırıyor. Ankaralı şehriyle gurur duysun" dedi. AKPM Başkanı Puig de "Ödül şehriniz için çok büyük bir başarı. Aynı zamanda temsil ettiğiniz değerler açısından gerçekten hakedilmiş bir ödül" diye konuştu. İngiliz Parlamenter Meale ise “Bu ödül ulaşılması kazanılması zor bir ödül” dedi.






15 yıl önce