|

Ankara, müzik deniziyle buluşacak

Bu yıl ilk kez düzenlenmeye başlanan Bachfest Ankara'nın beşinci konserinde, Helsinki Barok Orkestrası, Barok dönemin Baltık'tan Akdeniz'e uzanan coğrafyadaki bestecilere ait eserlerin seslendireceği özel bir programla sahne alacak.

Yeni Şafak
09:36 - 17/11/2014 lundi
Güncelleme: 07:38 - 17/11/2014 lundi
AA
Türkiye'nin tek barok dönem topluluğu olan İzmir Barok'un eşliğinde dünyaca ünlü soprano Emma Kirkby ve Londra Barok Orkestrası'nın 1. kemancısı Ingrid Seifert konseriyle ocak ayında açılışını yapan Bachfest Ankara, yıl geneline yayılan programıyla sanatseverleri, barok müziğin orijinal tınılarıyla buluşturmaya devam ediyor. 


Bachfest Ankara, 23 Kasım Pazar günü gerçekleşecek 5. konser programında, barok müziğin büyük çınarlarının yanı sıra erken dönem müzik tarihinin derinliklerinden gün ışığına çıkardıkları besteciler ve eserleriyle dikkat çeken Helsinki Barok Orkestrası'nı konuk edecek.


Baltık'tan Akdeniz'e barok müzik


Klavsen sanatçısı Aapo Häkkinen yönetimindeki orkestra, CerModern’de saat 19.00'da başlayacak konserde, çok özel bir programla seyircilerin karşısına çıkacak. 


Latince'de "bizim denizimiz" anlamına gelen "Mare Nostrum" adını taşıyan programda orkestra, Baltık Denizi’nin ve Akdeniz ülkelerinin, barok dönem müzik örneklerinden oluşan bir seçki sunacak.
#Bachfest Ankara
#konser
#festival
#Helsinki Barok Orkestrası
#Helsinki Baroque Orchestra
il y a 9 ans