|

Ankara'da kültür-sanat yoğunluğu

Ünlü İtalyan piyanist Stefano Bolani, Ankara Piyano Festivali'nde. Dünyada en çok sahnelenen bale eserlerinden biri olan Amadeus Hoffman'ın Fındıkkıran balesi'de Ankara Opera Sahnesi'nde.

Yeni Şafak
11:37 - 14/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 11:40 - 14/01/2016 Perşembe
AA

Başkentte dolu dolu sanat var! Ünlü İtalyan piyanist Stefano Bolani'den, Alexander Dumas'ın dünyada en çok sergilenen Fındıkkıran gösterisine kadar birçok gösteriye ev sahipliği yapacak olan Ankara'nın takviminde daha bir çok etkinlik var.



- Ankara Jolly Joker'de yarın İrem Derici, 16 Ocak'ta da Levent Yüksel sahne alacak, aynı gün Hüsnü Şenlendirici ise Ankara Hayal Kahvesi'nde.



- Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), şef Antonio Pirolli yönetiminde bu akşam ve yarın CSO Konser Salonu'nda kulaklara ziyafet verecek. Bilkent Senfoni Orkestrası ise şef Önder Baloğlu yönetiminde 16 Ocak'ta klasik müzik severlerle buluşacak.



Stefano Bollani 19 Ocak'ta ODTÜ'de


- Ankara Piyano Festivali kapsamında İtalya'nın caz dünyasına kazandırdığı en önemli piyanistlerden biri olarak gösterilen Stefano Bollani, 19 Ocak'ta ODTÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde sahne alacak.







Opera ve Bale'de


- Dünya prömiyeri 2014-2015 sanat sezonunda Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) sanatçıları tarafından gerçekleştirilen, Shakespeare'in ünlü tiyatro oyunundan ilham alınarak hazırlanan, Gürcistan'ın en önemli bestecisi Revaz Gabichvadze'nin bestelediği Hamlet balesi, bugün ve 16 Ocak'ta Opera Sahnesi'nde başkentli sanatseverlerin beğenisine sunulacak.



- Amadeus Hoffman'ın "Fındıkkıran ve Fareler Kralı" adlı masalından yola çıkılarak Alexander Dumas'ın yeniden yazdığı, ilk koreografisi Marius Petipa tarafından gerçekleştirilen "Fındıkkıran", dünyada en çok sahnelenen bale eserlerinden biri olma özelliğini koruyor. Koreografisini Anna Akabalı'nın yaptığı opera, yarın Opera Sahnesi'nde izlenebilir.



- Viyana operetlerinin klasikleri arasında yer alan Johann Strauss'un üç perdelik opereti 'Çingene Baron' 18 Ocak'ta,



- 'Kanlı Nigar' müzikali 19 Ocak'ta.



- Osmanlı'nın 700. yılı dolayısıyla klasik Türk müziği üzerine tasarlanan iki perdelik 'Harem' balesi 20 Ocak'ta başkentlilerle buluşacak.



Tiyatro'da


- William Shakespeare'in yazdığı, Zerrin Akdenizli'nin oyunlaştırdığı ve Kutay Sungar'ın yönettiği "Fırtına" 17 Ocak'ta Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde gösterime girecek.



- George Orwell'ın yazdığı, Özge Kayakutlu'nun çevirdiği, Peter Hall'ın oyunlaştırdığı ve Barış Erdenk'in yönettiği 'Hayvan Çiftliği' 19 ve 20 Ocak'ta Akün Sahnesi'nde seyircisiyle buluşacak.



- William Shakespeare'in yazdığı, Orhan Burian'ın çevirdiği ve Bozkurt Kuruç'un rejisörlüğünü yaptığı "Macbeth" 19 Ocak'ta Büyük Tiyatro'da sahnelenecek.




#başkentte kültür sanat
#Stefano Bolani
#Ankara Jolly Joker
#Ankara Hayal Kahvesi
#William Shakespeare
#Amadeus Hoffman
#Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası
8 yıl önce