|

Anne Penman ile sigarasız bir hayat

Eşini sigara bağımlılığından kurtarmak için yoğun bir araştırma programı uygulayan Anne Penman, Türkiye'de toplam 5 ilde sigaradan kurtulma merkezi kurdu

00:00 - 13/09/2007 Thursday
Güncelleme: 01:40 - 13/09/2007 Thursday
Yeni Şafak
Anne Penman  ile sigarasız  bir hayat
Anne Penman ile sigarasız bir hayat

ABD ve Avrupa'dan sonra, Türkiye'de de faaliyete geçtiği bir yıl içinde büyük ilgiyle karşılaşan Anne Penman Sigara Bırakma Programı, İstanbul ve İzmir'de toplam 5 Sigara Bırakma Merkezi ile hizmet veriyor. İlk Sigara Bırakma Merkezi'ni geçen yıl Bağdat Caddesi'nde açan Anne Penman Türkiye, şu anda Ataşehir, Bakırköy, İzmir Alsancak ve Nişantaşı Sigara Bırakma Merkezleri ile sigaradan kurtulmak isteyenlere destek sağlıyor ve çözüm sunuyor. Sigarayı bırakanlar, ilk günlerde nikotin yoksunluğuna bağlı olarak stres, sinirlilik, mutsuzluk, gerginlik, başağrısı, odaklanamama gibi problemlerle karşılaşıyor. Sigarayı bırakma sürecinde, nikotin yoksunluğunun en çok ilk 3 gün içinde hissedildiğini ve ilk 3 hafta içinde bu etkinin azalarak kaybolduğunu vurgulayan Anne Penman Türkiye'nin kurucusu Murat Tepe, “Oruç tutanlar için Ramazan ayı, bu sürecin de en kolay atlatılacağı kutsal bir ay olma özelliği taşıyor. Sigara Bırakma Merkezlerimiz'e Ramazan boyunca başvurarak, 3 aşamalı programımıza katılanlar için, Bayram'da sağlıklı bir nefes en güzel hediye olacak” diyor.


BİR ZİNCİR KURDU

Anne Penman, eşinin geçirdiği iki kalp krizinin ardından, eşini sigara bağımlılığından kurtarabilmek için yaptığı araştırmalar sonucunda, dünyada kendi adıyla anılan Sigara Bırakma Programı'nı İngiltere'de geliştirdi. Bir süre sonrada Avrupa'da ve Amerika Birleşik Devletleri'nde yine kendi adını taşıyan Anne Penman Sigara Bırakma Merkezleri zinciri kuruldu.





17 years ago