|

Arjantin mutfağı Sortie'deki Gaucho'da

Arjantin'in tangosu kadar popüler Steak House'ları, Gaucho ile artık İstanbul'da. Etin hakkını veren Arjantin mutfağını siz de deneyebilirsiniz

Aysel Yaşa
00:00 - 25/07/2009 Cumartesi
Güncelleme: 23:23 - 24/07/2009 Cuma
Yeni Şafak
Arjantin mutfağı Sortie'deki Gaucho'da
Arjantin mutfağı Sortie'deki Gaucho'da

İstanbul'un en gözde mekânı Sortie'de bu sezon hizmete giren Gaucho, Lezzet Durakları'nın bu haftaki mola yeri oluyor. Arjantin mutfağının özgün tatları ve steak'lerini İstanbulluların beğenisine sunan mekânda servis edilen her et farklı isteklere göre pişirilebiliyor. Adını Arjantin'in büyük baş sürü kovboylarından alan Gaucho'da ahşap çubuklarda sunulan ara sıcaklar, salata ve özel soslarıyla dry aged etlerin oluşturduğu bir de özel mönü bulunuyor. Regular Steak Menü ismi verilen bu mönüde birbirinden lezzetli ara sıcaklar bulunuyor. Regular Steak Mönü'de; rostbeef-bacon salata, ara sıcaklar ve et çeşitlerinden birini seçerek kendinize özgü bir mönü oluşturabiliyorsunuz. Mekânda servis edilen her et 400-500 gramlık antrikot veya kuzu pirzola oluyor. Gaucho'da pişen etlerin en büyük özelliği ise hiçbir marinasyona maruz kalmadan yirmi gün dondurucularda bekletilmesi. Mekânda yediğiniz etlere farklı lezzet veren maddeler de bulunuyor. Yurtdışından özel getirtilen okyanus tuzu da bunlardan biri. Pişirilen ete mükemmel bir lezzet veren bu tuzla pişirilmiş bonfileyi mutlaka deneyin. Arjantin et kültürünün yansıtıldığı mutfakta etler, şiddet uygulanmadan (ezme, dövme gibi) doğal hallerinde kömür ızgarada pişirilerek ahşap tabaklarda a la carte olarak servis ediliyor. Türkiye'de bir ilk olan Gaucho yeni şubelerini de açmaya hazırlanıyor. Etin gerçek tadına varmak isteyenlerin Sortie'deki buluşma noktası Gaucho; Arjantin mutfağıyla İstanbul'u tanıştırmak için sabırsızlıkla bekliyor.


Gaucho'nun şefinden pazı yaprağında levrek tarifi:

Fleto edilmiş taze levrek

İstiridye sos

İsteğe göre taze baharatlar


Hazırlanışı

Fleto edilen levrekler istiridye sosla marine edilir. Marine edilen levrekler haşlanmış pazı yaprağına sarılır. Üzerine istiridye sos dökülerek buharda pişirilir.


LEZZET REHBERİ…

Adı: Gaucho

Ne yenir: Rostbeef salata, kuzu pirzola, ara sıcaklar

Ne ödenir: Bir kişi için 69 TL

Ne zaman gidilir: 18.30 - 01.00

Nerede: Muallim Naci Cad. No: 141 Kuruçeşme / İSTANBUL

Tel: 0 212 236 35 00



15 yıl önce