|

Asrın maçı patronu kurtardı

Önceki akşam Moskova'da oynanan Şampiyonlar Ligi finali Manchester United'in ABD'li patronu Glazer'i kurtardı. Takımı batırmakla suçlanan Glazer şampiyonlukla takımın kasasına 200 milyon euro koydu.

Dış Haberler
00:00 - 23/05/2008 Cuma
Güncelleme: 23:37 - 22/05/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Asrın maçı patronu kurtardı
Asrın maçı patronu kurtardı

Dünya futbol devleri Chelsea ile Manchester United arasında önceki akşam Moskova'da oynanan 'asrın şampiyonluk maşında' galip gelen Menchester'in penaltı golü, ABD'li patronu Malcolm Glazer'i uçurumun eşiğinden çevirdi. 2005 yılında kulübün yüzde 20 hissesini alarak Manchester'ın sahibi olan Glazer, özellikle son birkaç gündür takımını büyük bir ekonomik krizin eşiğine getirmekle suçlanıyor ve istifaya zorlanıyordu.

MAÇLA İTİBARINI KURTARDI

İki oğlu Joel Glazer ve Avram Glazer'in kulüp başkanlığını yürüten Malcolm Glazer hakkında üç gün önce Daily Mail ve Times gibi etkili gazetelerde kulübün geçen yıldan bu yana 670 milyon sterlin zarara uğradığı yönünde bir haber yankı uyandırmıştı. Şampiyonlar Ligi'nde penaltı ile gelen galibiyet sayesinde takımın kasasına 200 milyon euro koyarak itibarını kazanan Glazer böylece suçlamalara da cevap vermiş oldu. Şampiyonluk Ligi'nde kaybeden Menchester takımın Rus patronu Abramovich ise 870 milyon euro yatırdığı takımıyla büyük yenilgi yaşadı.Gazete manşetleri bu önemli karşılaşmayı 'asrın maçı' olarak verdi.



16 yıl önce