|

Atatürk istismarına sosyal medyada büyük tepki

Yılmaz Özdil'in yazdığı Mustafa Kemal isimli kitabın özel serisi 1881 adet basılarak 2 bin 500 liradan satışa sunuldu. Kırmızı Kedi Yayınevi'nin Twitter hesabından atılan tweetle reklamı yapılan kitabın fahiş fiyatı sosyal medyada her kesimden büyük tepkiyle karşılandı. Sosyal medya kullanıcıları kitabı "Atatürk istismarı" olarak yorumladı. Mustafa Kemal kitabı, Atatürk'ün kendi eseri olan Nutuk'tan 82 kat daha fazla fiyatla satılacak.

Yeni Şafak
12:33 - 21/01/2019 Monday
Güncelleme: 13:11 - 21/01/2019 Monday
Yeni Şafak
Yılmaz Özdil tarafından yazılan Mustafa Kemal isimli kitabın satışı 2 bin 500 liradan yapılacak.
Yılmaz Özdil tarafından yazılan Mustafa Kemal isimli kitabın satışı 2 bin 500 liradan yapılacak.

Kırmızı Kedi Yayınevi, Yılmaz Özdil tarafından yazılan Mustafa Kemal kitabını "özel seri" olarak 1881 adet bastı ve 2 bin 500 liraya satacağını duyurdu. Atatürk'ün adını istismara varan boyutlarda kullanarak pazarlaması yapılan kitap fahiş fiyatıyla gündeme oturdu. Özel seri olduğu açıklanan kitaptan yalnızca 1881 adet basıldı.

Kırmızı Kedi Yayınevi'nin tweetinden sonra her kesimden sosyal medya kullanıcıları büyük tepki gösterdi ve yapılan uygulamayı "Atatürk istismarı" olarak değerlendirdi.

Satışın Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını kaybettiği saat olan 09.05’te başlatılacağı da belirtildi.

Kırmızı Kedi Yayınevi'nin Twitter hesabından paylaştığı tanıtım filmi:


Nutuk'tan pahalı Atatürk kitabı

Atatürk'ün kaleme aldığı eser olan Nutuk, en yüksek 30 liraya satılırken, Yılmaz Özdil'in kaleme aldığı Mustafa Kemal Atatürk kitabının 83 kat daha pahalı olması "Atatürk'ün kaleminden pahalı Atatürkçü" yorumlarına neden oldu.


İşte Twitter kullanıcılarının tepki gösterdiği o tweetler:










#yılmaz özdil
#mustafa kemal
#atatürk
#kitap
#kırmızı kedi yayınevi
5 years ago