|

Atilla Taş en az iki ay cezaevinde kalacak

FETÖ soruşturmasında 14 ay cezaevinde kalan ve 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası alan şarkıcı Atilla Taş, İstinaf Mahkemesi'nin cezasını onaması üzerine de yeniden cezaevine gönderildi. Taş, 1 yıl 2 ay daha hapis yatacak fakat avukatlarının 2 ay sonra denetimli serbestlik başvurusu yapması bekleniyor.

Yeni Şafak
12:57 - 10/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 13:26 - 10/11/2018 Cumartesi
Diğer
Cezası onan Atilla Taş, yeniden cezaevine gönderildi.
Cezası onan Atilla Taş, yeniden cezaevine gönderildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanmasına ilişkin 19'u tutuklu 29 sanığın yargılandığı davada, "örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek'' suçundan çarptırıldığı 3 yıl 1 ay 15 günlük hapis cezası onanan Atilla Taş, cezaevine gönderildi.

Atilla Taş, FETÖ soruşturması kapsamında 31 Ağustos 2016 tarihinde gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 15 Nisan 2017 tarihinde çıkarıldığı mahkeme tarafından tahliye edilen Taş, aynı gün yapılan itiraz üzerine yeniden tutuklanmıştı.

Taş, 23’ü tutuklu 29 sanığın yargılandığı davada; Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) medya yapılanmasına ilişkin, “örgüt üyeliği” ve “darbeye teşebbüs” suçlarından açılan dava dosyalarının birleştirilmesinin ardından, 26 Ekim 2017 tarihinde tahliye edilmişti.


En az 2 ay yatacak

Atilla Taş, İstinaf Mahkemesi’nin cezasını onaması üzerine de dün yeniden gözaltına alınarak cezaevine gönderildi. Taş’ın 1 yıl 2 ay daha hapis yatacağı öğrenildi. Avukatlarının ise 2 ay sonra Taş için denetimli serbestlik başvurusu yapacağı öğrenildi. Bu başvurunun ardından Taş’ın yeniden tahliye edilebileceği bildirildi.

#Atilla Taş
5 yıl önce