|

Atomlar semazenler gibi dönüyor

Tüm dünyada Dr. Quantum olarak bilenen ünlü fizikçi Fred Alan Wolf, atomları dönen semazenlere benzetti. İslâm ile Kuantum Fiziği arasında inanılmaz bir bağ olduğunu söyleyen Wolf, "İslam'ı gerçekten anlamak için Kuantum Fiziği'ne bakın" dedi

00:00 - 9/12/2006 Cumartesi
Güncelleme: 00:29 - 9/12/2006 Cumartesi
Yeni Şafak
Atomlar semazenler gibi dönüyor
Atomlar semazenler gibi dönüyor

Dünyaca ünlü fizikçi Fred Alan Wolf, atom parçacıklarını oldukları yerde dönen semazenlere benzetti. İslâm dini ile Kuantum Fiziği arasındaki bağın kendisini hayrete düşürdüğünü söyleyen Dr. Wolf, İslam'ı gerçekten anlamak için Kuantum Fiziği'ne bakmak gerektiğini söyledi.

Kuantum Fiziği'nin bilince etkisini herkesin anlayabileceği bir dille anlatmasıyla tüm dünyada şöhret sahibi olan ve verdiği konferanslar dünyanın dört bir yanında ilgiyle izlenen Fred Alan Wolf, Marka Konferansı kapsamında Çırağan Sarayı'nda dün bir söyleşiye katıldı. 'Taking the Quantum Leap' kitabıyla Uluslararası Kitap Ödülü'nün bilim dalındaki sahibi olan Wolf, konuşmasında Kuantum Fiziği'nin markaları nasıl etkilediğini anlattı.

MARKAYI YARATAN MÜŞTERİDİR

Konuşmasının başında Kuantum Fiziği'ni odak noktaları arasında sıçramak olarak tarif eden Wolf, markayı oluşturanın gerçekte müşterinin kendisi olduğunu söyledi. Marka tasarımcılarına "Bırak ve müşteri kendi masalını kendisi anlatsın. Öyle olmazsa senin yaptığına 'aman sende' der. Sen sadece yön ver. Kontrol etme çılgınlığını bir kenara bırak" diye seslenen Wolf, eğer bir yerde bir kral varsa, onu yaratanın kendisi değil kitle olduğunu söyledi. Wolf, kendisini dinleyenleri herşeye tersinden bakmaya davet etti. Wolf, Kuantum Fiziği'nin şirketlerde uygulaması için ipuçlarını şöyle sıraladı: Algılanana kadar gerçek diye birşey yoktur. Olan bitene rağmen gerçek diye birşey de yoktur. Önce odaklan, sonra teslim ol. Ve bırak müşteri yönetsin.

DÜNYAYA ANLATACAĞINIZ O KADAR ÇOK MASAL VAR Kİ

Fiziğe ilgisinin sihirbazlığı sevmesiyle başlaması nedeniyle Albert Einstein'a benzetilen, hatta onun tahtına aday gösterilen Wolf, Kuantum Fiziği'nin de bir parçası olduğu evrenin ahlaki bir yönü olduğunu söyledi. Dünyada olup biten tüm gelişmeleri bir masal olarak değerlendiren Wolf, konuşmasını "Türkiye'nin dünyaya anlatacağı o kadar çok masal var ki. Türkiye, İslam ve Hıristiyanlık arasındaki bütün terör olaylarını önleyecek güce sahip. Sizler çok kudretlisiniz. Gücünüzün farkına varın" diye tamamladı.




17 yıl önce