|

Av tüfeğiyle yüzü parçalanan kız yüz nakli oldu

17 yaşında psikolojik sorunları nedeniyle av tüfeğiyle yüzüne sıkan Katie Stubblefield, "yüz nakli" oldu. 4 Mayıs 2017'de hastanede tedavi altına alınan Katie'ye yüz nakli için bir donör (verici) bulundu. Büyük bir ameliyat sonrası eski görüntüsüne kavuşamayan kız yeni yüzüyle tanıştı.

Yeni Şafak
13:30 - 5/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 13:30 - 5/11/2018 Pazartesi
Diğer
Katie'ye nakledilen retinanın sadece küçük bir bölümü uyum sağlayabildi.
Katie'ye nakledilen retinanın sadece küçük bir bölümü uyum sağlayabildi.
17 yaşındaki genç kız Katie Stubblefield yaşadığı bir trajedi sonrası psikolojik sorunlar yaşadı. Ailesi ile birlikte yaşayan Katie, anne ve babasına söylemeden okuldan ayrıldı. Ağabeyine ait olan 320 kalibrelik av tüfeğini de alıp yüzüne doğru sıktı.

Silah sesiyle irkilen ağabey Robert tanık olduğu anı şöyle anlattı; "Silah sesini duyup yukarı fırladım. Banyoya girdiğimde Katie'yi yerde kanlar içinde gördüm ama hiç yüzü yoktu."


İlk önce geçici yüz yaptılar

Av tüfeğiyle intihara kalkıştıktan sonra darmadağın olan yüzü, yüz nakli ameliyatı öncesi yapılan çeşitli operasyonlarla ancak bu hale getirilebilmişti. Geçtiğimiz yıl 4 Mayıs 2017'de gelen telefonla Katie ve ailesi apar topar hastaneye gittiler. Tam yüz nakli için bir donör (verici) bulunmuştu.

Mississipi-Oxford Hastanesinde yapılan ilk müdahaleler sonrasında plastik cerrahi ile Katie'nin yüzü kısmen onarılmaya çalışıldı ancak yüzünün yeni hali, parçalanan yüz kemikleri, plastik cildi onu bambaşka bir görünüme soktu.


Yüz nakli oldu

Av tüfeğiyle intihar sırasında darmadağın olan yüzünde göz boşlukları ve retinasının zarar görmesi nedeniyle Katie'nin bir gözü yarı kapalı ve yüzde 20 görme yetisinde, diğeri ise yüzde 60 görme yetisinde kaldı. Katie'ye nakledilen retinanın sadece küçük bir bölümü uyum sağlayabildi.

  • National Geographic'in haberine göre, Katie, "Hayatın bana tanıdığı bu ikinci şansı, verdiği bu yeni yüzü kutsamak, çok iyi bir şekilde sonuna kadar sahiplenmek istiyorum. Beynim zaman zaman reddetmeye çalışsa da aynadaki görüntümün ben olduğumu beynime karşı inatla savunuyorum. Eğitimimi tamamlamak ve psikyatri okuyarak İntihar Danışmanı olmayı hedefliyorum" dedi.

#Yüz Nakli
#Göz
#İntihar
#Av Tüfeği
5 yıl önce