|

Aya İrini'yi ağlattı

II. Uluslararası Mistik Sanat Festivali 'kemanı ağlatan adam' olarak ünlenen İran asıllı usta kemancı Farid Farjad'ıh Aya İrini'de verdiği konserle başladı

Şamil Kucur
00:00 - 22/05/2010 Cumartesi
Güncelleme: 00:29 - 22/05/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Aya İrini'yi ağlattı
Aya İrini'yi ağlattı

Dünyanın en tanınmış keman virtüözlerinden ve “kemanı ağlatan adam” olarak bilinen Farid Farjad, II. Uluslararası Mistik Sanat Festivali'nin açılış gecesinde, Aya İrini'de muhteşem bir konser verdi. Konseri 2 bin kişi izledi.

II. Uluslararası Mistik Sanat Festivali 20 Mayıs akşamı start aldı. Aya İrini'de gerçekleşen açılışta bir konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürü Hüseyin Öztürk, Mistik Sanat Festivali'nin İstanbul'a çok şey kazandırdığına inandığını söyledi. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti (AKB) Yürütme Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili ise yaptığı konuşmada Mistik Sanat Festivali'nin geleneksel hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

SARI GELİN VE DOM DOM KURŞUNU

Festivalin açılış konserini gerçekleştirecek olan ünlü keman virtüozu Farid Farjad ise konser öncesi kısa bir konuşma yaparak Zonguldak'ta meydana gelen facia ile ilgili duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve göçük altında kalan maden işçilerine Allah'tan rahmet diledi. Sanatçıya piyanoda Armen Aharonian ve flütte Farid Farjad'ın eşi Mitra Tavakkoli Farjad eşlik etti. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Farjad “Sarı Gelin” ve “Dom Dom Kurşunu”nu da yorumladı.




14 yıl önce