|

Ayşe Olgun ve Emeti Saruhan’a basın ödülü

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) tarafından her yıl verilen “ESKADER Kültür Sanat Ödülleri” 11. kez sahiplerini buldu.

Haber Merkezi
04:00 - 14/04/2019 Pazar
Güncelleme: 00:23 - 14/04/2019 Pazar
Yeni Şafak
Ayşe Olgun, ödülünü Cezmi Bayram’dan aldı.
Ayşe Olgun, ödülünü Cezmi Bayram’dan aldı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan ESKADER Başkanı Şerif Aydemir, kültür ve sanat faaliyetlerine çalışma alanı açan kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. İsmet Özel’in “Üç Frenk Havası” şiirindeki “Gövdene imrenirdi ok atmayı bilenler” ifadesini anımsatan Aydemir, şunları kaydetti: “ESKADER’liler olarak bizim kültür, sanat ve edebiyat kaygımız var. Bizim derdimiz var. Bize ESKADER’i kurduran işte bu dertti. Biraz sonra da ödül plaketlerini bu dertle takdim edeceğiz. Hamdolsun, bize güzel kapılar açan, bizi hayırlı çalışmalarda istihdam eden Rabbimize şükrediyorum.”

ÖZEL ÖDÜL 3 KİŞİYE VERİLDİ

  • Toplam 16 daldaki ödüllerin sahipleriyle buluştuğu program, teşekkür konuşmaları ve takdimlerle devam etti. Gazetemizin Ekler Sorumlusu Ayşe Olgun ve Gerçek Hayat dergisinden Emeti Saruhan “basın” kategorisinde ödül aldı. ESKADER’in “Üstün Hizmet Ödülü”ne ise bu sene Ezel Erverdi, Prof. Dr. Yılmaz Özakpınar ve Prof. Dr. Süleyman Hayri Bolay layık görüldü. Törene, Üstün İnanç, Mehmet Nuri Yardım, Prof. Dr. Yümni Sezen, Cezmi Bayram, Hüseyin Akın, Dursun Ali Taşçı, Şule Köklü ve Özcan Ünlü gibi edebiyat ve sanat camiasından pek çok isim katıldı.
#ESKADER
#İTO
#​Ayşe Olgun
#Ödül
5 yıl önce