|

Ayşen Gruda hayatını kaybetti

Bir süredir yoğun bakımda tedavisi devam eden Türk tiyatro ve sinema oyuncusu 74 yaşındaki Ayşen Gruda hayatını kaybetti. Kağıthane Derindere Hastanesi başhekimi, oyuncu Ayşen Gruda'nın pankreas kanseri mücadelesini sürdüremediğini 20 gündür solunum yetmezliği nedeniyle yoğun bakımda kaldığını belirtti.

Yeni Şafak
15:04 - 23/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 15:44 - 23/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Ayşen Gruda bir süredir tedavi oluyordu.
Ayşen Gruda bir süredir tedavi oluyordu.

Ünlü sanatçının tedavi gördüğü Kağıthane Derindere Hastanesi'nde basın mensupları yapılacak açıklama için hastaneye davet edildi. Başhekim Ayşen Gruda'nın mücadelesini kaybettiğini ifade ederek, "1 buçuk yıldır pankreas kanseriyle mücadele eden kıymetli Ayşen Gruda’yı kaybettik. 20 gündür solunum yetmezliği nedeniyle yoğun bakımda takipteydi" dedi.

Ayşen Gruda'nın torunu ise: "Hepimize sevgiyi anlatan bir insandı. Türk halkı beni nasıl gömeceğini bilir derdi. Cuma günü öğle namazına müteakiben Zincirlikuyu Camii’nde cenaze namazı kılınacak" dedi.

Ayşen Gruda kimdir?

Ayşen Gruda, 22 Ağustos 1944 tarihinde Erman Ailesi’nin ortanca kızı olarak İstanbul, Yeşilköy’de Osmanlı zamanında karargah olarak kullanılan bir köşkte doğdu. Komedi yeteneği, çocuk yaşta Yeşilköy’deki evlerinde Ermeni komşularının taklidini yaparken ailesi tarafından keşfedildi. Lise ikiye giderken babası vefat etti. Geçim sıkıntısı yüzünden okulu bırakıp çalışmaya başladı. Kardeşi Ayben Erman ve ablası Ayten Erman da kendisi gibi oyuncu olacaktı. Televizyon için yaptığı skeçlerden birinde canlandırdığı “Domates Güzeli Nahide Şerbet” karakterinden sonra lakabı “Domates Güzeli” olarak kaldı.

  • Ayşen Gruda, “Mum Söndü”, “Deve Kuşu Kabare”, “Hababam Sınıfı Müzikali”, “Yedi Kocalı Hürmüz” gibi ve müzikallerde yer aldı. Tiyatronun yanı sıra da birçok televizyon programında skeçlerde ve dizilerde oyunculuk yaptı. Sinemada “Tosun Paşa”, “Süt Kardeşler”, “Şabanoğlu Şaban”, “Hababam Sınıfı", “Neşeli Günler” gibi birçok klasikleşmiş Türk sineması örneklerinde oynadı 2014 yılında senaristliğini ve yönetmenliğini Cem Yılmaz’ın yaptığı “Pek Yakında” adlı sinema filminde Cem Yılmaz, Ozan Güven, Zafer Algöz, Özkan Uğur, Çağlar Çorumlu, Şirincan Çakıroğlu, Tülin Özen ile birlikte rol aldı.

Ayşen Gruda, 1965 yılında tiyatrocu Yılmaz Gruda ile evlendi. Elvan adında bir kızı oldu. Bu evlilik uzun sürdü. Boşandılar.


#Ayşen
#Ayşen Gruda
#Hayatını kaybetti
5 yıl önce