|

Azer Bülbül'ü sanatçı dostları uğurladı

Antalya'da bir otel odasında ölü bulunan ünlü sanatçı Azer Bülbül, son yolculuğuna uğurlandı. Bülbül'ün Esenyurt'ta kılınan cenaze namazında yoğun ilgi nedeniyle izdiham yaşandı.

İha
00:00 - 8/01/2012 Pazar
Güncelleme: 14:58 - 8/01/2012 Pazar
Yeni Şafak
Azer Bülbül'ü sanatçı dostları uğurladı
Azer Bülbül'ü sanatçı dostları uğurladı

Önceki gün Antalya'da bir otel odasında hayatını kaybeden Azer Bülbül'ün cenazesi dün akşam saatlerinde Antalya'dan kargo uçağıyla İstanbul'a getirildi.

Bülbül için bugün Esenyurt Merkez Camii'nde öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine sanatçının çok sayıda seveni katılırken, yoğun ilgi nedeniyle zaman zaman izdiham yaşandı.

Cenaze törenine Nihat Doğan ve Selahattin Alpay gibi sanat dünyasından çok sayıda isim de katıldı. Sanatçı Nihat Doğan'ın da cenazedeki izdiham nedeniyle zor anlar yaşadığı görülürken, izdihamı önlemek için ünlü sanatçının sevenlerini defalarca uyardığı görüldü. Nihat Doğan, Azer Bülbül'ün ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek şöyle konuştu:

"Türkülerin sesi kısılmıştır. Görülen izdiham da bunun sonucudur, neticesidir. Allah toprağını bol etsin. Allah mekanını cennet etsin. Onu yaşatma adına elimizden ne geliyorsa, yapacağız. Azer Bülbül ölmedi. Onu kalbimizde yaşatacağız. Ben şuna çok üzüldüm çok sayıdya parti ve milletvekili var. Böylesine milletin kalbini gönlünü fethetmiş bir insanın cenazesinin en azından yakınlarını arayıp, en azından bir taziye dileklerini bildirebilirlerdi."

Kılınan cenaze namazının ardından ünlü şarkıcı Esenyurt Mezarlığı'na defnedildi.

12 yıl önce