|

Bağcılar'da kiraz festivali

Bağcılar Belediyesi'nin kiraz bahçesinin sezon açılışı yapıldı. "Bağcılar'da dalları kiraz basmış" diyen İBB Başkanı Kadir Topbaş 1990'lı yılların Bağcılar'ını hatırlatarak "Bakarsan bağ olur" dedi

00:00 - 16/06/2012 Cumartesi
Güncelleme: 21:29 - 15/06/2012 Cuma
Yeni Şafak
Bağcılar'da kiraz festivali
Bağcılar'da kiraz festivali

Bağcılar Belediyesi'nin Nostalji Bahçeleri projesi kapsamında Kirazlı Mahallesi'nde oluşturduğu kiraz bahçesinin sezon açılışı yapıldı. Programa AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ile çok sayıda Bağcılarlı katıldı. Bağcılar'ın bir dönem dalından üzüm ve kirazların yendiği bir bölge olduğunu hatırlatan Başkan Çağırıcı, "Nostalji Bahçeleri projemizle geçmişte kalan o güzellikleri halkımız yeniden yaşayacak. Üzüm bağıyla başlayan projemiz kapsamında kiraz, kayısı ve kestane bahçelerimizi oluşturduk. Fındık bahçemizi de tamamlamak üzereyiz" dedi.

KİRAZI DALINDA GÖRECEKLER

AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati projeden dolayı Bağcılar Belediyesi'ni tebrik ederken, Kadir Topbaş da Bağcılar'da 1993-1995 yılları arasında ilçe başkanı olarak görev yaptığını hatırlattı. O dönemler hakkında bilgi veren Topbaş, "Dalları kiraz bastı" türküsüne atıfta bulunarak, "Bağcılar'da dalları kiraz basmış" dedi.


12 yıl önce