|

Bağımsız enerji güçlü Türkiye

Manisa’daki enerji projelerinin toplu açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğal gaz dağıtımına yapılan yatırımın 27 milyar lirayı bulduğunu söyledi. Erdoğan, “Bağımsız enerji, güçlü Türkiye, diyerek mümkün olduğu kadar yerli kaynaklarımıza dayalı bir enerji sektörü kurmayı amaçlıyoruz” dedi.

00:00 - 17/01/2021 Pazar
Güncelleme: 23:54 - 16/01/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Manisa Enerji ve Tabii Kaynaklar Projeleri Toplu Açılış Töreni’ne, Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantıyla katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, enerji alanında önemli yatırımlara imza attıklarını söyledi. Erdoğan, özetle şu mesajları verdi:

Göreve geldiğimizden bu yana Türkiye genelinde doğal gaz dağıtımına yapılan yatırım toplamda 27 milyar lirayı buldu.
Bizden önce sadece 5 büyük şehrimizde doğal gaz varken biz bu imkanı 81 şehrimizin tamamına yaygınlaştırdık. Bugün 54,5 milyon vatandaşımız doğal gazın konforundan yararlanıyor.
Doğal gazın ulaştığı toplam nüfusumuz ise yaklaşık 68 milyondur. Salgına rağmen 39 ilçe ve beldemizi doğal gaza kavuşturduk.

ÜLKEMİZ İÇİN TER DÖKÜYORUZ

  • Ülkemizi hedefleri ve hayalleriyle kucaklaştırmak için gece gündüz demeden koşuyor, koşturuyor, ter döküyoruz.
    Bugüne kadar pek çok badire atlattık, birçok engelin üstesinden geldik. Cumhuriyet mitinglerinden Gezi olaylarına, 17-25 Aralık girişiminden 15 Temmuz kanlı darbe teşebbüsüne kadar envaiçeşit saldırıya uğradık.

HER TÜRLÜ PROVOKASYONU DENEDİLER

Sadece medyayla çetelerle teröristlerle değil, aynı zamanda 80 senedir Türkiye’nin başına musallat olan takoz muhalefetle de mücadele ettik.
Asrın projesi Marmaray’ı engellemeye kalktılar. Avrasya Tüneli’ni daha proje aşamasındayken mahkemeye taşıdılar.
İstanbul Havalimanı’nın inşasından bizi vazgeçirmek için sokak şiddeti dahil, her türlü provokasyonu denediler.

KRİTİK PROJELERİMİZİ KÜÇÜMSEDİLER

  • Bugün salgınla mücadelede elimiz, ayağımız olan şehir hastanelerimizi karalamak için kimi kurgu kimi külliyen yalan nice haber uydurdular.
    Haritada yerini dahi bilmedikleri ülkeleri Türkiye’yi örnek göstererek bu ülkenin salgınla mücadelesine gölge düşürmeye çalıştılar.
    Savunma sanayinde dışa bağımlılığımızı azaltacak en kritik projeleri küçümsediler hatta karaladılar.

VATAN YANSA ATEŞİNDE ISINIRLAR

Türkiye’yi yurt dışına şikayet ederek, uluslararası yatırımcıyı ürküterek bu ülkenin kalkınmasına, güçlenmesine, küresel ölçekte cazibe merkezine dönüşmesine çelme takmaya kalktılar.
Vatan yansa ateşinde ısınacak kadar gözü kararmış bu güruha rağmen hamdolsun Türkiye’ye, Cumhuriyet tarihinin en başarılı 18 yılını yaşattık.

18 yılda 3’e katladık

  • Toplam 1500 insana istihdam sağlayan bu yatırımın tek başına Manisa’nın elektrik tüketiminin dörtte üçünden fazlasını üretecek kapasiteye sahip olduğunu aktaran Erdoğan, açılışı yapılan tesisin Türkiye’de ve Avrupa’da belirlenen karbon emisyon değerlerini karşılayacağını söyledi. Erdoğan,
    “Türkiye’nin büyümesi için olmazsa olmaz gördüğümüz elektrikte kurulu gücümüzü 18 yılda 3’e katlayarak 96 bin megavata ulaştırdık. Bu süreçte özellikle yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarımızı etkin şekilde kullanmaya çalıştık. Bugün kurulu gücümüzün yüzde 63 buçuğu yerli kaynaklardan oluşuyor. Bu oranın yüzde 51,7’si ise yenilenebilir enerji kaynaklara aittir. Yani temiz enerji. Sadece üretimde değil, yenilenebilir enerji teknolojilerinde de merkez ülke olmayı hedefliyoruz. Bu amaca ulaşmak için yerli araştırma, geliştirme, yerli insan kaynağı ve yerli üretim temeline dayanan bir gelecek tasavvur ediyoruz. Böylece üretimin başından sonuna kadar Türk malı damgasını gururla taşıyan bir enerji üretim zincirini ilmek ilmek örüyoruz”
    dedi.

2.5 milyon hanenin ihtiyacı karşılanacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, gerçekleşen açılışın değişen ve büyüyen Türkiye’nin en önemli resimlerinden biri olduğunu belirterek,
“Finansmanıyla, insan kaynağıyla, doğal zenginliklerimizle kaynağın Türkiye olduğu yatırımları hayata geçiriyoruz”
dedi. Yatırımlar hakkında bilgi veren Dönmez, “Bugün toplam 1,37 milyar dolarlık yatırımla 1’i yerli kömür, 3’ü jeotermal santral olmak üzere 4 enerji tesisimizin açılışını, Soma ve Kırkağaç ilçelerimize doğal gaz arzını gerçekleştireceğiz inşallah.
Soma, Salihli ve Alaşehir’de hayata geçireceğimiz toplam 594,5 megavatlık 4 enerji tesisimizle 180 milyon dolarlık gaz ithalatının önüne geçmiş olacağız.
Üretilecek 4 bin 428 GWh elektrikle yaklaşık 2,5 milyon hanemizin elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayacağız” diye konuştu.

Bağımsız enerji güçlü Türkiye

  • Sadece yatırımlarda değil, diplomaside, demokraside, özgürlüklerde de sessiz bir devrime imza attıklarını dile getiren Erdoğan,
    “Çünkü biz muhalefet gibi yalan, iftira ve bühtanla günü kurtarmaya çalışmıyoruz”
    dedi. Erdoğan, Türkiye’nin tökezlemesini, krize ve kaosa sürüklenmesini umanlara inat ülkeyi aydınlık bir gelece hazırladıklarını, ne yapıyorlarsa tüm Türkiye için yaptıklarını, 83 milyon insanın huzuru, güvenliği, refahı için yaptıklarını aktararak,
    “Tüm dünyada yatırımların durma noktasına geldiği şu salgın döneminde de asla rehavete kapılmadık. Bilhassa Karadeniz’deki 405 milyar metreküplük doğal gaz keşfimizin ardından enerji yatırımlarımıza yoğunlaşmaya başladık. ‘Bağımsız enerji, güçlü Türkiye’ diyerek mümkün olduğu kadar yerli kaynaklarımıza dayalı bir enerji sektörü kurmayı amaçlıyoruz”
    dedi.

Aliyev’le telefon görüşmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham
ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede,
Türkiye-Azerbaycan ilişkileri ve bölgesel gelişmeler ele alındı. Erdoğan, görüşmede, Azerbaycan’ın haklı davasında büyük bir mücadeleyle elde ettiği Dağlık Karabağ zaferinin bölge barışı ve istikrarı adına yeni imkanlar getirdiğini belirterek, Türkiye’nin Azerbaycan’a bu yeni dönemde de bütün alanlarda katkı ve desteğinin süreceğini belirtti.
Erdoğan, Azerbaycan tarafından Ermenistan işgalinden kurtarılan Dağlık Karabağ’da onarım ve inşa faaliyetlerinin başlamış olmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Kar hatırası

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesaplarından kar yağışı altında şemsiye ile yürüdüğü bir fotoğrafı paylaşarak
    “Birkaç yıl öncesinden bir kar hatırası”
    ifadelerini kullandı.

#Manisa
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Türkiye
3 yıl önce