|

Bajar ve Bambir şarkılarını 'İnsan hakları' için söyledi

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü, insan ve özgürlüğü esas alan şarkılarıyla dikkat çeken Bajar ile Ermenistan'ın aşk ve evrensellik odaklı şarkılarıyla en yetenekli grubu olan Bambir'i Babylon'da buluşturdu

Seher Önalan
00:00 - 11/12/2010 Cumartesi
Güncelleme: 23:33 - 10/12/2010 Cuma
Yeni Şafak
Bajar ve Bambir şarkılarını 'İnsan hakları' için s
Bajar ve Bambir şarkılarını 'İnsan hakları' için s

Dün kutlanan '10 Aralık İnsan Hakları Günü' nedeniyle yeryüzünde yaşanan insan hakları ihlallerine dikkat çekmek ve güçlü insan direnişleri oluşturmak için etkinlikler sürüyor.

İstanbul Babylon da Kürtçe Rock yapan Bajar ile Ermenistan'ın ünlü gruplarından Bambir, İnsan Hakları Günü için 'hak' 'özgürlük' ve 'insanlık' temalarını işlediği şarkılarını seslendirdiler. AF Örgütü'nün 50 yıldır insan hakları savunucusu müzisyenleri, 'sahneden seslerini yükseltmeleri' çağrısına uyarak Ermenistan'dan yollara düşen Bambir, ödüllü bir grup. Müziklerinde etnik motifleri de barındıran, hatta Mevlana'dan etkilenerek bir şarkı yapan grup, İstanbul'a ilk kez gelmekten mutlu. Narek Barseghyan (gitar-vokal), Arik Grgoryan flüt, gitar-vokal), Arman Kocharyan (bas gitar) ve Vardan Paremuzyan'dan (davul) oluşan grup, ortak kültürü paylaştıkları Türkiye'de bundan sonra da sahne almak istiyor.


SINIRLAR AÇILSIN

Vedat Yıldırım, Ari Hergel (Bas), Ferhat Güneş (klavye), Cansun Küçüktürk (gitarist), Erdem Göymen (davul) Burak Korucu'dan (vokal) oluşan Bajar, insan hakları ile ilgili sinevizyon gösterimi eşliğinde şarkılarını seslendirdi. Arabesk'in babası Orhan Gencebay'ın 'Elhamdülillah' şarkısı ve Kürtçe şarkıları ile insan hakları mesajları veren grup, wikileaks'e gönderme yapmayı da ihmal etmedi. İki grup performanslarının ardından son olarak birlikte sahne aldı. Bajar'ın 'Na na' şarkısı ile Bambir'in 'Çobani şun' şarkısı birbirine entegre edilerek seslendirildi. Ermenistan ve Türkiye sınırının açılmasını isteyen Bajar ve Bambir üyeleri, her iki ülkede de barış, aşk ve özgürlük şarkıları söylemek için aynı sahnede olma dileklerini yinelediler.




13 yıl önce